Haberler

Kaçak Göçmenler Edirne'ye Gelmeye Devam Ediyor

Edirne’de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 10 Afganistan, 50 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmen yakalandı.

Edirne'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 10 Afganistan, 50 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmen yakalandı. Polis ekiplerince kent otogarında yakalanan mülteciler, geldikleri şehirlere geri gönderiliyor.

Edirne'de, geçtiğimiz haftalarda TEM otoyolunda, kent otogarında ve Sarayiçi Er Meydanı'nda yaşanan mülteci krizinin ardından, Avrupa hayaliyle yola çıkan sığınmacılar, küçük gruplar halinde şehre gelmeye devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Bursa, Sakarya gibi illerden otobüslere binerek Edirne'ye gelen sığınmacılar, kent otogarında polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı kontrollerle tespit ediliyor. Otogarda tespit edilen kaçak göçmenler, tekrar otobüslere bindirilerek, ikameti bulundukları veya istedikleri illere geri gönderiliyor. Polis ekiplerince son 48 saatte kent otogarında yapılan kontrollerde 10'u Afgan 50'si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmenin yakalanarak, geri gönderme işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

"İPSALA'DA 2 BİN 100 SIĞINMACI GERİ GÖNDERİLDİ"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kent genelinde oluşturulan noktalarda polis ve jandarma ekiplerince 7/24 saat esasına göre sığınmacılara yönelik kontrollerin sürdürüldüğünü belirterek, "7/24 kontrollere devam ediyoruz ama inanın herkes yoruldu bu konuda. Ama bu kontrolleri 1 ay daha sürdüreceğiz. Hem polis yapıyor hem de jandarma yapıyor. Edirne bu konuda çok iyi bir sınav verdi. Bu sınavı başarıyla tamamladık. Son derece bütün arkadaşlardan memnun olduğumu ifade ettim. İnşallah önümüzdeki günlerde o arkadaşlarımızı da ödüllendireceğiz" dedi.

Bir gazetecinin 'Bölgeye yeni bir geliş bekleniyor mu?' sorusuna ise Vali Şahin, "İpsala tarafında vardı. Geçtiğimiz hafta 2 bin 100 sığınmacı geldi. Onları da geri çevirmiş olduk. Şu anda yeni bir geliş beklenmiyor" şeklinde cevap verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title