Haberler

Kaçak Eşya Yakalayana Ödenecek İkramiye Yılda 6500 YTL ile Sınırlanıyor

Kaçak Eşya Yakalanması Halinde, Muhbir ve El Koyanlara, Olay Başına 150 YTL İkramiye Ödenecek. Kaçak Eşya Yakalayanlara Yılda Ödenecek Tutar 6.500 YTL'yi Geçemeyecek.

Kaçak eşya yakalanması halinde, muhbir ve el koyanlara, olay başına 150 YTL ikramiye ödenecek. Kaçak eşya yakalayanlara yılda ödenecek tutar 6.500 YTL'yi geçemeyecek.

TBMM Adalet Alt Komisyonu, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Tasarısı ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon, AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün başkanlığında yaptığı toplantıda, tasarıyı bazı değişikliklerle benimsedi.

Buna göre, kaçakçılık suçunun işlenmesinde kullanılan araçlara, Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca el konulacak. Kara nakil taşıtlarının sahiplerinin yabancı olması ya da aracın, soruşturma ve kovuşturma devam ederken kaçakçılık suçunun işlenmesinde tekrar kullanılması halinde el konulan araç alıkonulabilecek.

Kaçak eşya yakalanması halinde muhbir ve el koyanlara ödenecek ikramiye tutarına sınırlama getirildi. Buna göre, olay başına 150 YTL alacak olan kaçak eşya yakalayanlara, yılda ödenecek tutar ise 6 bin 500 YTL'yi geçemeyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title