Haberler

Kabotaj Bayramı'nda Zorlu Yağlı Direk Yarışması

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Nedeniyle Fatsa İlçesine Bağlı Yalıköy Beldesinde Düzenlenen Şenliklerde Yarışmalar Arasında En Büyük İlgiyi, Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışması Gördü.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy beldesinde düzenlenen şenliklerde yarışmalar arasında en büyük ilgiyi, yağlı direkten bayrak alma yarışması gördü.

Yalıköy beldesindeki şenlik, ağalık yarışması ile başladı. Ağalık yarışmasını 3 bin YTL ile Almanya'da kuyumculuk yapan Altınsaray Kuyumculuk sahibi Coşkun Memiş kazandı. Coşkun Memiş'in ağalık tespihini ve Türk bayrağı işlemeli halısını son 5 yılın ağası Mustafa Mollaoğlu takdim etti. Daha sonra yapılan yarışmalarda 100 metre serbestte Yaşar Kibar 1., 100 metre sırtüstüde Göktuğ Gönül, 200 metre serbestte Coşkun Aydemir, 400 metre serbestte Bahadır Şenel, 100 metre kurbağalamada Adem Selamet, dipten yüzmede Deniz Özdeniz, 100 metre 40 yaş üzerinde Muammer İnsaf ve 100 metre serbest bayanlarda ise Ezel Nur Karamustafa 1. oldu. Yarışmada 1. ve 2. olan yarışmacılar para ödülü ile ödüllendirildi.

Günün en ilginç yarışması ise her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlı direkten bayrak alma yarışması oldu. Davul-zurna eşliğinde ilk önce yağlı direk üzerinde kolbastı oynayan yüzücüler, gres yağ sürülü direk üzerinde yürüyerek en uçtaki Türk bayrağını almaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu yağlı direkteki Türk bayrağını Ahmet Akbaş isimli yüzücü aldı.

(MY-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title