Haberler

Kabinede Ankara Ağırlığı

22 Temmuz Seçimlerinde İstanbul ve İzmir'i Geride Bırakarak AK Parti'nin Yüzde 48 ile En Yüksek Oyu Aldığı Ankara, Ödülünü Kabineye 5 Bakan Sokarak Aldı.

22 Temmuz seçimlerinde İstanbul ve İzmir'i geride bırakarak AK Parti'nin yüzde 48 ile en yüksek oyu aldığı Ankara, ödülünü kabineye 5 bakan sokarak aldı. Kabinedeki bakanların 5'inin Ankara milletvekilinden oluşması ise AK Parti Ankara teşkilatında büyük bir sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla kurulan 60. Hükümet'te 5 Ankara milletvekili bakan oldu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın oluşturduğu yeni kabinede Beşir Atalay, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Mustafa Said Yazıcıoğlu ve Zafer Çağlayan Ankaralı milletvekilleri olarak bakanlık koltuğuna oturdular. Bu durum AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda büyük coşku ve mutluluğa neden oldu. Ankara İl Başkanı Halis Bilge, seçim sonuçlarında alınan büyük başarıyla Ankara olarak bu sayıyı beklediklerini ifade ederek,

"Sonuçtan çok memnunuz. Önemli bakanlıkları almamız teşkilatımız için de çok önemliydi" dedi.

Bilge, Ankaralı bakanlara daha rahat ulaşabilecekleri için kentteki sorunların çözümünde çok daha etkili olacaklarını belirterek, "Şu anda Ankara için birçok dosyamız var elimizde. Önümüzdeki haftadan itibaren bu dosyaları bakanlarımıza götürüp çözüm isteyeceğiz. Örneğin Ankara'nın bir sanayi şehri olmasını istiyoruz. Bunun için Sanayi Bakanı olan Zafer Çağlayan Bey'e isteklerimizi aktarıp yardım isteyeceğiz. Ankara'nın güvenliğiyle ilgili sorunları İçişleri Bakanı Beşir Atalay Bey'e ileteceğiz. Halktan

bize gelen diğer şikayetleri de sırası geldikçe bakanlarımıza aktaracağız. Ankara teşkilatı olarak bu durum karşısında gücümüz ve çalışma hevesimiz bir kat daha arttı" şeklinde konuştu.

(TS-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title