Haberler

Kabil'de Mevlana Günleri

Dha DIŞ HABER- Kabil'de Mevlana GünleriKabil, 11 Nisan, (DHA)-Kabil Yunus Emre Enstitüsü ile Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü tarafından Hz Mevlana'nın eserleri, Türk ve Fars edebiyatındaki yeri ile Hz Mevlana'nın hayatının konu edildiği seminer ve toplantıları içeren Mevlana günleri düzenlendi.

Dha DIŞ HABER- Kabil'de Mevlana Günleri

Kabil, 11 Nisan, (DHA)-

Kabil Yunus Emre Enstitüsü ile Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü tarafından Hz Mevlana'nın eserleri, Türk ve Fars edebiyatındaki yeri ile Hz Mevlana'nın hayatının konu edildiği seminer ve toplantıları içeren Mevlana günleri düzenlendi.

Mevlana günleri etkinlikleri Türkiye'den Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu'nun katıldığı "Klasik Kültürümüz ve Edebiyatımızda Mevlana" konulu bir konferansla başladı. Türkiye'nin Kabil büyükelçisi Ali Sait Akın, Kabil Üniversitesi yöneticileri ve çok sayıda Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü öğrencisinin katıldığı konferansta Pr. Dr. Karaismailoğlu Mevlana'nın Türk ve dünya kültürlerine olan katkısı, eserleri ve Türk edebiyatı ile Fars edebiyatındaki yerini anlatan bir sunuş gerçekleştirdi.

Afganistan'a gelerek Türkiye ve Afganistan'ın ortak değeri olan Hz Mevlana'yı anlatmanın büyük mutluluk verdiğini ifade eden Pr.Dr. Karaismailoğlu Afganistan'da doğan Mevlana'nın Afgan halkının Mevlana Celaleddini Rumi -i Balkhi olarak Afgan kültürü ve edebiyatında da büyük bir yeri olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu uzun yıllardır savaşın gölgesindeki Afganistanla Türkiye arasında Kültür ve edebiyat alanında zayıflayan bağların yeniden güçlendirilmesi için Mevlana günlerinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Karaismailoğlu Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü müdürü Ersin Şahin'de düzenledikleri bu etkinlikle amaçlarının Türkiye ve Afganistan arasındaki tarihi dostluk bağlarının yanı sıra dil, kültür ve edebiyat alanındaki bağları da güçlendirmek olduğunu ifade etti

Kabil'de düzenlenen Mevlana günleri etkinlikleri çerçevesinde Türk ve Afgan öğretim görevlileri şiir, söyleşi ve seminerlerle Mevlana'nın iki ülke ve dünya kültürüne sağladığı katkıyı anlatacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunus Emre Mevlana Kabil Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title