Haberler

Kabe Maketi ile Uygulamalı Tavaf Eğitimi

Adıyaman'dan kutsal topraklara hac ibadetini yerine getirmek için gidecek olan hacı adayları, Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi aldı.

Adıyaman'dan kutsal topraklara hac ibadetini yerine getirmek için gidecek olan hacı adayları, Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi aldı.

Hacı adaylarına verilen eğitimlerin ardından, Adıyaman Müftülüğü bahçesinde uygulamalı tavaf tatbikatı yaptırıldı. Adıyaman Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk tarafından, hacı adaylarına kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirirken bilmeleri gereken çeşitli konular hakkında bilgi verildi. İhramın giyilmesi ve toplu olarak Kabe'nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterilirken, hacı adayları Kabe maketi etrafında tekbir getirip tavaf yaparak, pratik ve uygulamalı eğitim sayesinde hac farizası esnasında yapılması gereken kuralları öğrendiler.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, hacı adaylarına hitaben birer konuşma yaparak, hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Öztürkçü, 7 bin 159 kişinin hacca gitmek için ön kayıt yaptırdığını, kurada ise 480 kişinin çıktığını söyledi.

290 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı, geri kalanın da özel şirketlerle gideceğini kaydeden ve 22 Eylül tarihinde ilk hacı adaylarının uğurlanacağını aktaran Öztürkçü, Kabe maketi etrafında hac tatbikatının yapıldığını, hacı adaylarının gözleriyle görerek acemilik çekmemelerinin amaçlandığını vurguladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman müftü Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title