Haberler

Kabe Maketi Etrafında Temsili Tavaf Yapıldı

Adıyaman Müftülüğü tarafından hac ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adayları Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Adıyaman Müftülüğü tarafından hac ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adayları Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Adıyaman'da bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları düzenlenen çeşitli eğitimlerin sonunda Kabe maketi etrafında temsili tavaf yapıldı. Kafile Başkanı Besni Müftüsü Hanifi Damar, hacı adaylarına temsili tavaf yaptırırken, etkinliğe Müftü İmran Kılıç, Müftü Yardımcısı Musa Çiftci'de katıldı.

Müftü İmran Kılıç, hacı adaylarının tüm hazırlıklarının yapıldığına dikkat çekerek, "Hacı adayları çok önemli bir yolculuğa çıkacaklar. Bu yolculuğun hazırlığını hep beraber yapıyoruz. Biz daha önce değişik bilgilendirme seminerleri düzenledik. Bugün de Müftülük bahçesine Kabe maketi etrafında temsili uygulamalı bilgiler sunuldu" dedi.

Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, 2013 yılında Kutsal topraklara gitmek için 7 bin 583 kişinin kayıt yenilediğini, 2 bin 175 kişinin yeni kayıt yaptırdığını ve 9 bin 758 kişi arasında kura çekildiğini söyledi.

Bu kişilerden 483 kişinin Hac kurasında çıktığını fakat kontenjan düşürülmesiyle birlikte bu sayının 391 olduğunu dile getiren Çiftçi, bu kişilerden 230 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 161'i ise özel acenteler tarafından kutsal topraklara gönderileceğini kaydetti.

Çiftçi, kutsal topraklara ilk olarak 22 Eylül tarihinde, son kafilenin ise 8 Ekim tarihinde gideceğini aktardı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Musa Çiftçi Adıyaman Müftü Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title