Haberler

Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Başirovic'in Kayseri Temasları

Kayseri'de Bulunan Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic, İşadamlarıyla Bir Araya Geldi. Cumhurbaşkanı Başirovic, Türk İşadamlarından Kabartay Balkar Cumhuriyeti'ne Yatırım Yapmalarını İstedi.

Kayseri'de bulunan Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic, işadamlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Başirovic, Türk işadamlarından Kabartay Balkar Cumhuriyeti'ne yatırım yapmalarını istedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin davetlisi olarak 3 günlüğüne Kayseri'ye gelen Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic, ziyaretinin son gününde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan İstikbal ve CEHA fabrikalarında incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Başirovic, daha sonra Kayserili iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi. Yemekte konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic'i ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de, işadamlarıyla uzun zamandır bir araya gelmek istediklerini, Cumhurbaşkanı Başirovic'in ziyaretinin buna vesile olduğunu söyledi ve kendisine teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic ise, Türk milletinin çok çalışkan bir millet olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başirovic, "Bugün Rusya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi 28 milyar dolardır. Bunun daha da artması gerekir. Onun için Türk işadamlarını yeni fabrikalar kurmak için Kabartay Balkar'a davet ediyorum. Bugün Rusya'ya çok aktif şekilde yabancı yatırımlar geliyor. Bu çerçevede Türk işadamlarının gelmesini de arzu ediyoruz. Bu konuda karlı çıkacaklarına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov'a OSB amblemli bir vazo hediye etti. Kabartay Balkar Cumhurbaşkanı Kanokov Arsen Başirovic, iş adamlarıyla düzenlenen toplantının ardından, özel uçakla Kayseri'den ayrıldı.

(SE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title