Haberler

K Menkul Kıymetler'in Faaliyeti Durduruldu

SPK, Borsa Aracı Kurumu K Menkul Kıymetler A.ş.'nin Sermaye Piyasası Faaliyetlerini Mevzuata Aykırı İşlemlerini Tespit Ettiği Gerekçesiyle Geçici Olarak Durdurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa aracı kurumu K Menkul Kıymetler A.Ş.'nin sermaye piyasası faaliyetlerini mevzuata aykırı işlemlerini tespit ettiği gerekçesiyle geçici olarak durdurdu.

SPK'dan yapılan açıklamada, akşam saatlerinde yapılan açıklamada K Menkul Kıymetler'in faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kanunu'nun 46. maddesi (g) bendi uyarınca bu sabah 9.30 itibarıyla geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Sermaye Piyasası Yasası'nın mevzuata aykırı işlemlerde SPK'ya faaliyet durdurma yetkisi veren ilgili bendi şöyle:

"Kurul, sermaye piyasası kurumlarının mevzuat, esas sözleşme ve içtüzük hükümlerine aykırı faaliyetlerinin tespit edilmesi halinde, ilgililerden, aykırılıkların giderilmesi ve kanuna, işletme amaç ve ilkelerine uygunluğun sağlanmasını istemeye; aykırılıkta sorumluluğu tespit edilen kurum görevlilerinin, haklarında kovuşturmaya geçildikten sonra yargılama sonuçlanıncaya kadar imza yetkilerini sınırlandırmaya veya kaldırmaya; aykırılıkların giderilmemesi veya giderilemeyecek aykırılıkların tespit edilmesi durumunda, gerekli her türlü tedbiri almaya ve bu kurumların faaliyetlerini geçici veya sürekli olarak durdurmaya ve yetkilerini kaldırmaya yetkilidir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title