Haberler
BBC

Kuzey Kore Lideri, Teftiş Ettiği Yatırımların Hiçbirinden Memnun Kalmadı

Güncelleme:

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesindeki 4 yatırımı teftiş için ziyaret ederken, memnuniyetsizliğini dile getirdiği anlar ilk defa devlet televizyonunda yayınlandı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ülkesinde, bir yatak fabrikası, bir enerji santrali, bir otel ve tatil köyü yatırımlarını teftiş etti. Kim Jong-un, ülkesinde teftiş ettiği yatırımların hiçbirinden memnun kalmaması üzere ilk kez kamuoyu önünde yetkilileri eleştirdi.

GENELDE ÖVERDİ

Ülkenin liderleri yatırımlarla ilgili ziyaretlerinde genelde yetkililere övgüler düzüyor.

Ancak devlet medyası bu kez, Kim'in bir enerji santralinin sadece yüzde 70'inin tamamlandığını gördüğünde "nefesinin tutulduğunu", bir tatil köyündeki banyo küvetlerinin "akvaryumdan bile daha kirli olduğunu gördüğündeyse şoke olduğunu" bildirdi.

DÖRT TESİS GEZDİ

Pyongyang, uzun yıllardır nükleer silah geliştirme programı dışında ekonomik kalkınmaya büyük önem veriyor.

Kim son teftişinde, Çin sınırında yer alan Kuzey Hamyong Eyaleti'ndeki dört ayrı tesisi gezdi.

HİÇBİRİNİ BEĞENMEDİ

Orangchon enerji santralinde, tesisinin inşaatının 17 yıl önce başlamasına karşın sadece yüzde 70'inin bitmesini eleştirdi.

Yombunjin'deki bir otelde, projeye altı yıl önce başlanmasına rağmen bina sıvasının bitmemesine kızdı.

Onpho tatil köyünde, banyo küvetlerinin "kirli, iç karartıcı ve sağlıksız" olduğunu söyledi.

Kim, bir yatak fabrikası ziyaretindeyse, Kore İşçi Partisi'nin eyalet komitesinin "yarım yamalak iş yaptığını" belirtti.

"EKONOMİK REFORMCU GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İSTİYOR"

BBC Güney Kore Muhabiri Laura Bicker, bu tür haberlerin devlet medyasında yayımlamasının, nükleer programın tamamlandığını açıklayan Kim'in artık Kuzey Korelilere, vadettiği ekonomik hedeflere ulaşmaya çalışan bir lider olarak gösterme çabasıyla ilgili olduğunu belirtiyor.

Bicker, Kim'in ülke içinde olduğu kadar ülke dışında da ekonomik reformcu görüntüsü çizmeye çalıştığı yorumunu yapıyor.

BBC

Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

beykoz:

ATATÜRKTEN SONRA DÜNYAYA GELEN EN BÜYÜK LİDER

23
22
yanıtYanıtla
DEVE:

A. B. D ye kafa tutabilen nadir liderlerden. Hastasıyız dedeee

26
6
yanıtYanıtla
hüseyin:

Sen Kim sin olm :)))

9
13
yanıtYanıtla
DARDANELSPORLU:

Koreye demokrasi getirdiğin için teşekkürler Kim

15
5
yanıtYanıtla
AYŞEGÜL:

Boynuma dola Kimim benim

14
3
yanıtYanıtla
ben dolasam:

ali

yanıt0
yanıt3
KARA:

ADAMIN KENDİ ÜLKESİNDEN HABERİ VAR BİZİM ÜLKEDE ADNAN OKTAR KADİCİK FABRİKASI KURMUŞ FETO DÜNYAYI ELİNE ALMIŞ HABERLERİ YOK

11
0
yanıtYanıtla
mustafa:

meydan okudu sonra kendısını kuran ulkenın liderinin önünde diz çöktü.

2
3
yanıtYanıtla
KİM JONG UN FANATİCOS:

kim kimsenin önünde diz çökmez

yanıt4
yanıt0
Sülo:

Halkına zulmeden buyuk lıdermı oluyo

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title