Haberler

Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Uysal:

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Uysal, 'Judo Federasyonu Olarak Avrupa ve Dünyada Çok İyiyiz Diyemem Ama Her Geçen Yıl Daha da İyiye Gittiğimizi Söyleyebilirim' Dedi.

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 'Judo Federasyonu olarak Avrupa ve dünyada çok iyiyiz diyemem ama her geçen yıl daha da iyiye gittiğimizi söyleyebilirim' dedi.

Türkiye Ümitler Judo Şampiyonası'nı izlemek üzere Ordu'da bulunan Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, faaliyetlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Judo sporunun Türkiye'de çok iyi bir potansiyele sahip olduğunu, ancak Avrupa ve dünya başarı sıralaması için aynı şeyi söyleyemediklerini belirten Uysal, şunları kaydetti:

'2008 yılından bu yana federasyon başkanlığını yürütmekteyim. Bu sporun daha iyi yerlere gelmesi için yoğun şekilde çalışıyoruz. Faaliyetlerimize ilk olarak antrenörlerin eğitiminden başladık. Bu konuda düzenlediğimiz seminerlerin sayısını artırdık. Çünkü bu sporda antrenörlerimizin kalitesi ne kadar iyi olursa spor da o kadar iyi seviyeye yükseliyor. Açık söylemek gerekirse dünyada ve Avrupa'da federasyon olarak maalesef çok iyi değiliz. Bu durumu antrenörlerimizin bilgisini ve kalitesini artırarak aşmayı planlıyoruz. Bunun için belli bir süreye ihtiyacımız var. İnşallah hedeflerimize yaptığımız bu doğru işlerle ulaşırız.'

Türkiye'de judo sporuna aktarılan paranın çok iyi seviyelerde olduğunu da belirten Uysal, şöyle devam etti:

'Judo'nun Türkiye'deki potansiyeli çok iyi, başarı olarak da ilk beşte diyebilirim. Türkiye'de futbola gösterilen ilgi yüzde 95 oranında. Yüzde 5'i de diğer spor dalları oluşturuyor. Bu durumu uluslararası arenada başarıyı yakaladıkça çözeceğimiz inancındayım. Geçtiğimiz Ekim ayı içinde gerçekleştirilen dünya takımlar şampiyonasında üçüncü olduk. Judo Federasyonu olarak Avrupa ve dünyada çok iyiyiz diyemem ama her geçen yıl daha da iyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Biz bütün olumsuzluklara rağmen başarı çıtasını en yüksek seviyeye yükselteceğimize inanıyoruz.'

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title