Haberler

Judge: "Türkiye İleriye Bakıyor"

İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Barbara Thomas Judge, 'Türkiye Muhteşem, Çok Güzel Ekonomik Bir Ülke. İleriye Bakıyor. Demokratik Bir Hükümetiniz Var. Dünyanın Yeni Teknolojilerini Kucaklıyorsunuz. Enerjicilerin Dünyası, Sanırım Türkiye ile İş Yapmaktan Çok Memnun' Dedi.

İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Barbara Thomas Judge, ''Türkiye muhteşem, çok güzel ekonomik bir ülke. İleriye bakıyor. Demokratik bir hükümetiniz var. Dünyanın yeni teknolojilerini kucaklıyorsunuz. Enerjicilerin dünyası, sanırım Türkiye ile iş yapmaktan çok memnun'' dedi.

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen Nükleer Enerji Arenası'nda konuşan Judge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le bir görüşme yaptıklarını, kendisine söylenenlere göre Türkiye'nin nükleer yasasını kabul ettiğini ve 5 bin megavatlık enerji santrali ihalelerinin gerçekleştirileceğini aktararak, ''Bu, Türkiye açısından çok güzel bir haber. Sizi kutlarım'' dedi.

İngiltere'de nükleer konusunda en önemli sorunun planlama olduğunu aktaran Judge, Türkiye'nin bu sorunu çözdüğünü, bir veya iki alan seçildiğini, hükümetin bu yerleri onayladığını ifade ederek, ''Çok şanslısınız'' değerlendirmesinde bulundu.

Barbara Thomas Judge, ''Nükleere ihtiyaç yok, yenilenebilir enerji kaynakları var'' yönünde bir takım görüşler olduğunu kaydederek, nükleer enerjinin devamlı çalıştığını, şalter açıldığında ışığın hemen geldiğini anlattı.

Judge, ''Her zaman güneş, rüzgar olmayabilir. O zaman şalteri açtığınızda karanlıktasınız demektir. Dolayısıyla güvenilir enerjiye ihtiyaç var. Enerji kaynaklarından oluşan bir buketiniz olmalı. Petrol, gaz, yenilenebilir ve nükleer...'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title