Haberler

Johns Hopkins Üniversitesi'nden Tosçelik Fen Lisesi'ne Başarı Belgesi

Amerika'daki, Johns Hopkins Üniversitesi'nin Dekanlarından Dr. Yash Gupta, Bölgenin Önde Gelen İşadamlarının Katıldığı Yemekli Toplantıda Tosçelik Fen Lisesi'ne Üniversitenin Başarı Belgesini Takdim Etti.

Amerika'daKİ, Johns Hopkins Üniversitesi'nin dekanlarından Dr. Yash Gupta, bölgenin önde gelen işadamlarının katıldığı yemekli toplantıda Tosçelik Fen Lisesi'ne üniversitenin başarı belgesini takdim etti.

İskenderun'daki Yelken Kulübü'nde düzenlenen yemekli toplantıya, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak, bölgenin önde gelen işadamları, oda başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda Tosyalı Holding'i ve hizmetlerini tanıtan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Johns Hopkins Üniversitesi'nde ders verdiği sırada Tosyalı Fen Lisesi'nin OYAK tarafından düzenlenen Matematik yarışmasında elde ettiği başarı sevinçlerine Dekan Dr. Yash Gupta'nın ortak olduğunu ve bu vesileyle üniversitenin başarı belgesini takdim etmek üzere buraya geldiklerini söyledi.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin dünyada çok saygın ve önde gelen buluşlara imza atan başarılı bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Toysalı, "Orada ders verdiğim sırada çok güzel bir dostluk ve iletişim oluştu. Kendilerinden özellikle İskenderun'dan da mastır için öğrenci almaları konusunda çok güzel bir iletişim kuruldu. Bu vesileyle İskenderunlu öğrencilerimiz dünyanın en önde gelen üniversitesinde mastır yapma imkanı buldu" dedi.

Bölgenin konumu hakkında Dr. Yash Gupta ile konuklara bilgi aktaran Tosyalı, "İskenderun ve körfezi çevresi Türk demir çelik sektörünün en önde gelen merkezi. Şu ülkenin yüzde 20 çelik üretimi bu bölgeden yapılıyor. 3-5 yıl içerisinde gerçekleşen yatırımlarla bu rakamın yüzde 30'ları aşacağına inanıyorum. İskenderun sadece bir sanayi şehri değil, sırtını Ortadoğu'ya dayamış, Avrupa'ya açılımın yapıldığı çok önemli sanayi şirketlerinin bulunduğu bir şehir. Sadece sanayi yatırımları yapmıyoruz, çok sayıda hayırseverlerimiz sanayi ile bölgenin gelişmesine, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Dr. Yash Gupta da, konuşmasında 1717 yılından günümüze teknolojik gelişmelerden dünyada yaşanan olaylara kadar geniş bir yelpazeye vurgu yaparak şunları söyledi:

"Dünyanın en iyi ülkeleri teknolojide en ileri olanlardır. Büyük liderler başarıyı tetikler. Dünya nüfusu 2050 yılında 9.5 milyara ulaşacak. Çin ve Hindistan ekonomisi hızla ilerleyen ülkeler arasında. Bu ülkelerde de kırsal kesimden kentlere göçler söz konusu. Biyo-mühendislik ve biyo-teknoloji tüm dünyayı etkileyecek. Gelişmek için para her yerde bulabilirsiniz. Önemli olan; bilgidir, bilgiye ulaşabilecek, uygulayacak insanları bulabilmektir. Bu bağlamda Türkiye'yi gelecekte son derece gelişmeler olacağına inanıyorum." Hatay Valisi Nusret Miroğlu da, Türkiye'nin bir ucundan dünyanın diğer ucu ABD'deki çok kariyerli bir üniversite ile devlet katkısı olmaksızın iletişim kurup, kendi çabalarıyla İskenderun eğitimine katkı sağladığı için Tosyalı Holding Yönetim Kurlu Başkanı Fuat Tosyalı'yı kutladı.

Türkiye için eğitim ve sağlığı çok önemsediklerini bu konuda Hatay'da hayırseverlerin desteğinden çok memnun olduklarını vurgulayan Vali Miroğlu, bölgede yapılacak yatırımlarda imkanları ölçüsünde destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Dr. Yash Gupta, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya Fen Lisesinin matematikte elde ettiği başarıdan dolayı üniversitenin başarı belgesini takdim etti. Tosyalı da Dekan Dr. Gupta'ya Fen Lisesinin cam küp içerisine işlenmiş üç boyutlu okul biblosunu hediye etti.

(AS-AB-Y) 04.06.2008 17:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title