Haberler

Yılmaz Özdil'in Kitabını Tasarlayan Joelle İmamoğlu Kimdir?

Güncelleme:

Gazeteci Yılmaz Özdil'in seri olarak 2 bin 500 liraya satacağı ''Mustafa Kemal'' adlı kitabın tasarımını yapan dünyaca ünlü tasarımcı Joelle İmamoğlu kimdir?

Yılmaz Özdil'in gündeme oturan, 1881 adet basılarak 2 bin 500 liradan satışa sunacağı ''Mustafa Kemal'' adlı kitabın tasarımını yapan ünlü grafik tasarımcı Joelle İmamoğlu kimdir?

Joelle İmamoğlu Kimdir?Yılmaz Özdil

JOELLE İMAMOĞLU KİMDİR?

Ünlü grafik tasarımcı, genç yaşlarda resim dersleri almaya başladı ve Brian Grimbly'nin öncü olduğu London College of Printing'de tipografi ağırlıklı Media and Production Design eğitimini tamamladı.

MARTİN ASHLEY İLE BİRLİKTE ÇALIŞTI

Okulunu bitirdikten sonra New York Citicorp'un tasarım departmanında ve Londra'da Martin Ashley'nin yanında finansal belgelerin tasarımını yapıyordu. Ertuğ Kocabıyık Yayınları'nda 7 yıl çalıştı, İtalya ve İsviçre'de farklı şirketlerde görev aldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Türkiye'de evlenerek eşinin reklam ajansına katıldı. Ancak 9 yılın ardından ajansını kapatarak kitap tasarımına geri dönüş yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN TASARIMLAR YAPTI

Joelle İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı, Terry Sonman ile Metin Fadıllıoğlu, Lokman Şahin ile Ara Güler ve daha birçok isimle çalıştı. Son olarak da gazeteci – yazar Yılmaz Özdil'in ''Mustafa Kemal'' kitabının tasarımını yaparak gündeme geldi. İmamoğlu, Özdil'in kitabında Arjantinli Maximiliano Sproviero tarafından tasarlanmış yazı tipini kullandı.

Joelle İmamoğlu Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yılmaz Özdil İmamoğlu Magazin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title