Haberler

Joe Biden'in Dönüşünde Sıkı Güvenlik Önlemi

*ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Atatürk Havalimanı'na geçti. Konvoyun geçişi sırasında D-100 karayolunda trafik akışı tamamen durdurulurken güzergahta geniş güvenlik önlemi alındı. Hareket halindeki konvoyun arasına giren motosikletli bir kişi Bahçelievler'de polis tarafından durduruldu.

Haber-Kamera: Mehmet AKTRAN -Soner HASIRCIOĞLU-İbrahim YILDIZ / İstanbul DHA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Atatürk Havalimanı'na geçti. Konvoyun geçişi sırasında D-100 karayolunda trafik akışı tamamen durdurulurken güzergahta geniş güvenlik önlemi alındı.

Biden'i havalimanına götüren konvoy saat 18.30'da Yıldız Mabeyn Köşkü'nden ayrıldı. Konvoyun geçiş güzergahı olan D-100 karayolunda trafik akışı tamamen durduruldu. Güzergah üzerindeki köprü altları, köprü üzerleri ve yol kenarlarında, araçlı ve yaya resmi polis ekipleri bekletildi. Merter'e ulaştığında konvoyun arasına motosikletli bir kişi girdi. Zikzak çizerek giden motosiklet sürücüsü için polis telsizinden, 'Motorlu kişinin durdurularak kimlik kontrolü yapılması ve hakkında işlem yapılması" yönünde anons geçildi. Bunun üzerine konvoyun en gerisinde olan sivil polis aracı Bahçelievler'de motosikletin önüne geçerek durdurduğu öğrenildi. Konvoy 20 dakikalık yolculuğun ardından Atatürk Havalimanı'na geçti. Biden, Devlet Konuk evinden geçerek uçağına bindi. Uçak saat 19.00 sıralarında hareket etti.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ 2 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasındaki ikili görüşme saat 15.40'ta başlayarak yaklaşık 2,5 saat sürdü. İkili görüşmenin uzun sürmesi nedeniyle heyetler arasındaki görüşmenin yapılamadığı öğrenildi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrası ikili kameraların karşısında ortak basın açıklaması da yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bahçelievler Joe Biden Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title