Haberler

Jirinovski'den Kapatma Davası Yorumu: "Ne Sağcıyız Ne Solcu, Futbolcuyuz"

Rusya Liberal Demokrat Parti Lideri Vladimir Jirinovski, AKP Hakkında Açılan Kapatma Davasını Nasıl Değerlendirdiğinin Sorulması Üzerine "Ne Sağcıyız, Ne Solcu Futbolcuyuz Futbolcu" Dedi. NATO'nun Türkiye İçin Zararlı Olduğunu da Söyleyen Jirinovski, NATO'nun Afganistan'da Olmasına Karşın, Uyuşturucu Ticaretinin Arttığını Söyledi.

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, AKP hakkında açılan kapatma davasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Ne sağcıyız, ne solcu futbolcuyuz futbolcu" dedi.

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Güvenliğin Sivil Boyutu Komite Toplantısı için Türkiye'de bulunan NATO PA Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi Demokratik Yönetim Alt Komitesi üyeleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdem, 17 Avrupa ülkesi ve Rusya'dan bir temsilcisinden oluşan heyetin terörizmle mücadele, uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı hakkında brifing almak üzere Türkiye'ye geldiğini söyledi. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Çiçek'in, kırmızı bültenle aranan kimi kişilerin Avrupa'nın değişik ülkelerinde kollandığını ve onlara sığınma hakkı verildiğini belirttiğini aktaran Erdem, heyetin daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na gideceğini söyledi.

-JİRİNOVSKİ'DEN İNCİLER-

Heyette bulunan Rusya Liberal Demokrat Parti lideri aşırı sağcı Vladimir Jirinovski de gazetecilerin soruları üzerine ilginç açıklamalarda bulundu. Görüşmelerle ilgili olarak "Her şey iyi, her şey yolunda" diyen Jirinovski daha sonrasında, "Ama ben her zaman NATO'ya karşıyım, çünkü NATO'nun faydası yok" dedi. NATO'nun Türkiye'nin zararına olduğunu belirten Jirinovski, NATO'nun Afganistan'da olmasına karşı o bölgede uyuşturucu ticaretinin arttığını, ABD'nin bulunduğu Irak'ta ise silah kaçakçılığının arttığına işaret etti.

Bir gazetecinin, "AKP hakkında açılan kapatma davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Jirinovski, "Ne sağcıyız, ne solcu futbolcuyuz futbolcu" karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan hakkında atılan "Tayyip şaşırma Menderes'i hatırla" sloganı hakkında da "Böyle bir şey olabilir mi?" dedi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title