Haberler

Jeopark'ta Sona Doğru

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce Orman Fidanlığı'nda oluşturulan "Açık Hava Kayaç Bahçesi (yapay jeopark)" projesinin gelecek yıl ilkbaharda açılması planlanıyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce Orman Fidanlığı'nda oluşturulan "Açık Hava Kayaç Bahçesi (yapay jeopark)" projesinin gelecek yıl ilkbaharda açılması planlanıyor.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, orman yüksek mühendisi Nejat Çelik'in, toprağın hammaddesi kayaçların parçalanıp aşındığında hangi tür topraklara dönüştüğü, bu topraklarda hangi tür bitkilerin yetişme ortamına uygun olduğunu ve ana kaya çeşitliliğini genç nesillere tanıtmak amacıyla başlattığı jeopark projesi Orman Fidanlığı'ndaki 5 dekarlık alanda uygulandı.

Jeoparkta 76 kaide bulunuyor. 22 Orman Bölge Müdürlüğünden gönderilen 60 farklı kayaç bu kaidelerin üzerine yerleştirildi. Kalan parçalar da geldiğinde proje tamamlanmış olacak. Jeopark'ta Pamukkale traverteninden Erzurum'un obsidyenine, Afyonkarahisar'ın mermerinden Eskişehir'in kalsedonuna kadar birçok maden ve kaya kütlesi sergilenecek.

Objeler, magmatik kayaçlar, metamorfik kayaçlar ve tortul kayaçlar olmak üzere 3 ana bölümde sahaya yerleştirildi. Hava şartlarından ve yağıştan etkilenen kayaçların üzerinde yağmur barınakları olacak.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, çalışmaları yerinde inceledi. Dr. Nejat Çelik'ten brifing de alan Karacabey, Yapay jeoparkın ülkede bir boşluğu dolduracağını belirterek çalışmaların ilkbahara kadar tamamlanmasını istedi. Karacabey, her ilden bir kayaç olacak şekilde kaide sayısının 81'e çıkarılması talimatını verdi.

Jeoparkta objelerin arasında yürüyüş yolları bulunacak ve tanıtım levhaları konulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Karacabey Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title