Haberler

Jefferson'un Hedefi: Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda Oynamak

Ömür Avcı - Trabzon / Dha

Ömür AVCI - TRABZON / DHA

Trabzonspor`da ikinci sezonunu yaşayan Brezilyalı file bekçisi Jefferson Galvao, eleştirilerin kendisini motive ettiğini, Marcelinho`nun gelişiyle de adeta yeniden doğduğunu söyledi.

GÜNEY AFRİKA HAYALİ

Trabzonspor`da yediği hatalı gollerin yanısıra birçok maçta yaptığı kritik kurtarışlarla, kulüp çevrelerinde bugüne kadar kendisi hakkında ¨net bir karara¨ varılamayan Jefferson, Ziya Doğan`ın vazgeçilmezleri arasına girdi. Brezilya milli takımının gelecekteki kalecisi ünvanıyla Trabzonspor`a transfer edilen 23 yaşındaki genç file bekçisi, hedefinin 2010`da Güney Afrika`daki Dünya Şampiyonası`nda milli takım kadrosunda bulunmak olduğunu söyledi. Trabzonspor Dergisi`nin Kasım sayısına bir ropörtaj veren Jefferson, ¨Aslında bakarsanız 2006 Dünya Kupası için seçilmemek benim için sürpriz olmadı. Parreira` nın kafasındaki üç kalecinin kimler olduğunu biliyordum. Fakat artık Dida ve Ceni` nin dönemleri yavaş yavaş geçmeye başladı. Almanya olmadı ama Güney Afrika`daki Dünya Kupası` nda milli takım kadrosunda yer almak hedeflerim arasında¨ dedi.

MARCELİNHO İLE YENİDEN MUTLUYUM

Trabzonspor`a Fabiano Eller ile geldiğini ve o günlerde çok mutlu olduğunu belirten Jefferson, ¨Daha sonra o İnternacional`e gitti, ardından da tercümanımız. Dört ay boyunca yalnız kaldım ve o günler benim için çok zor geçti. Bu sıkıntılı dönemi atlatmayı başardım ve ardından Lazaroni geldi. Onun gelişi de benim için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Şimdi Marcelinho burada ve kendimi çok rahat ve gayet iyi hissediyorum. Kendisi aynı zamanda oda arkadaşım. Tekrar mutlu günlerime döndüm diyebilirim. Sıkıntılı dönemlerimde takım arkadaşlarım Yattara ve Adem bana çok destek olmuşlardı. Onlar ve bana yardımcı olan birkaç arkadaşıma daha teşekkür ederim¨ dedi. Jefferson, ilk geldiğinde ürkek olmadığını, sadece her yeni oyuncu gibi uyum sorunu yaşadığını belirterek, ¨İlk geldiğimde yaşadığım duyguyu ürkeklik olarak yorumlamayalım. Bence her oyuncu yeni geldiği takımda bir alışma dönemi geçirir. Özellikle yabancı oyuncularda bi süre biraz daha uzun olur. Bu nedenle yabancılara tanınan anlayış süresi de aynı ölçüde uzun olmalıdır. Şu günlerde kendime güvenim tam ve birçok yönden kendimi çok iyi hissediyorum. Şu anda büyük ölçüde kendimi Trabzonspor` a adapte olmuş hissediyorum. Bence hiçbir oyuncu yeni geldiği bir ülkeye yüzde 100 uyum sağlayamaz. Çünkü geçmişten gelen alışkanlıklarınız vardır ve değişik bir ikleme ve kültüre gidiyorsunuzdur¨ diye konuştu.

İDMAN SONRASI ÇORBA`YA ALIŞAMADIM

Jefferson, Türkiye`de birçok şeye alıştığını ifade ederek, ¨Her ülkenin kendine özgü gelenekleri var. Ben Türkiye`deki geleneklerin hepsine saygı gösteriyorum. Fakat yemek kültürüne tam olarak alışamadım. Benim Brezilya`da alıştığım bir yemek yeme tarzım vardı. Burada onun devam ettirememenin eksikliğini hissediyorum. Örneğin ağır bir idmanın ardından çorba içiyorum. Bu alışkın olmadığım bir durum ama kendimi adapte etmeye gayret gösteriyorum. Başta hiç Türkçe kelime bilmiyordum. Şimdi birçok kelime öğrendim. Henüz uzun cümleler kurduğum söylenemez ama defanstaki arkadaşlarımla anlaşabiliyorum. Ben sürekli arkadaşlarına bağıran bir kaleci değilim. Gerekli yerde uyarılarda bulunuyorum¨ dedi.

ELEŞTİRİLER BENİ MOTİVE ETTİ

Genç file bekçisi, özellikle İspanya`da oynanan Osasuna maçındaki oyunu nedeniyle alkış aldığını ifade ederek, ¨İspanya` ya gitmeden önce kamuoyunda orada yenileceğimiz hatta kötü bir mağlubiyet alacağımız görüşü hakimdi. Turu geçemeyeceğimiz fikrine dışarıdaki herkes kendini inandırmış gibiydi. Bunlar beni ters şekilde motive etti. Herkes negatif düşünürken ben karyılaşmaya konsantre oldum. O dönemde yediğim kötü goller nedeniyle bana da yoğun eleştiriler geliyordu. Bu eleştiriler benim de motivasyonumu olumlu yönde etkiledi. Tüm bu olanlar içindeki gerçek Jefferson`un ortaya çıkmasını sağladı¨ diye konuştu.

MONDRAGON HAYRANI

Jefferson, Türkiye Ligi` nde eldiven giyen file bekçileri arasında Mondragon` u çok beğendiğini ifade ederek, ¨Galatasaray kalecisi Mondragon`u küçük yaşlardan beri takip ediyorum ve kendisini çok beğeniyorum. Bence dünyadaki en iyi kalecilerden biri. Kendisiyle oynadığımız karşılaşmalar sonunda mutlaka gidip formamı değiştiriyorum. Türk kalecilerden isim vermiyorum ama onlar da gelişme gösteriyorlar¨ dedi. Jefferson, Türkiye ile Brezilya arasındaki antrenman tekniklerinde büyük farklılıklar olduğunu da vurgulayarak, ¨İlk günlerde tam anlamıyla antrenman yaptığım söylenemezdi. Çoğunlukla kondisyona yönelik çalışmalar yapıyorduk. Şimdiki kaleci antrenörümüz Hakan Hoca`nın stili ise benim alıştığım stile çok benziyor. Hatta işini birçok Brezilyalı hocadan iyi yapıyor. Bunu Tolga` ya da söyledim. Bizimle birinci kaleci de olsanız, ikinci kaleci de olsanız aynı titizlikle çalışıyor. Gösterdiğim gelişmede en büyük pay sahibi Hakan hocadır¨ dedi Jefferson, şampiyonluk şansını değerlendirirken de, ¨Artık bir ekip olduk ve herkes ne istediğini biliyor. Hedefimiz belli. Bütün oyuncular bu hedef etrafında kenetlenmiş durumda. Türkiye Kupası`nda da zor bir gruba düştük ama biz Trabzonsporuz ve bir üst tura çıkacağımıza inanıyorum¨ ifadelerini kullandı.

GÖKDENİZ: UMARIM TARAFTAR BİZİ AFFETMİŞTİR

Trabzonspor un milli futbolcusu Gökdeniz Karadeniz, ligde geçirdikleri sıkıntılı dönemi, pazar günü Antalyaspor` u yenerek aşacaklarını söyledi. Gökdeniz, aldıkları sonuçların taraftarda bir burukluk yarattığını da ifade ederek, ¨Umarım Eskişehir galibiyeti ile onların üzüntülerini bir nebze olsun hafiflettik¨ dedi. Eskişehirspor maçının ikinci yarısında oyuna giren ve maçın dengesini değiştiren Gökdeniz, ¨Maçın ilk yarısında oyuna konsantre olamadık. Ama ikinci yarıda gerçek Trabzonspor gibi mücadele ederek farklı kazandık. Benim girmemden sonra takımın kazandığı yönündeki yorumlar fazla büyütülmemeli. Önemli olan takımın başarısı. Bu galibiyetle taraftarların gönlündeki burukluğu bir nebze olsun giderip gönüllerini alabildisek ne mutlu bize¨ dedi. Gökdeniz, ligdeki sıkıntılı dönemi atlatmak için Antalya maçında galibiyete ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, ¨Bu maç çok zorlu geçecek. Artık ligde kolay maç yok. Bütün maçlar zorlu ve çekişmeli geçiyor. Bu maçın da öyle olacağını düşünüyorum. Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz Trabzonsporuz ve kimseyi düşünecek durumumuz yok. Kazanmak için çıkıp kendi oyunumuzu oynayacağız. İnşallah taraftarımıza güzel bir galibiyet hediye ederiz¨ dedi.

GENÇLERE DESTEK

Gökdeniz, Eskişehirspor maçında oynayan genç oyunculara tüm camianın destek vermesi gerektiğini de vurgulayarak, ¨İnşallah ileride çok daha iyi olacaklar. Kulübümüz, bizler ve taraftarımız onlardan çok şey bekliyor. Kulübün geleceği onlar. İnşallah kendilerine çok iyi bakarak, uzun yıllar Trabzonspor`a hizmet ederler¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title