Haberler

Jean Tigana: "Bulgaristan'da Sadece Gol Atmayı Değil, Aynı Zamanda Gol Yememeyi de Düşüneceğiz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Cska Sofya ile Oynayacakları UEFA Kupası 1. Tur Rövanş Maçı Öncesi Yaptığı Değerlendirmede Oyuncularına Güvendiğini ve Tur Atlamak İçin Gerekeni Yapacaklarına İnandığını Söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, CSKA Sofya ile oynayacakları UEFA Kupası 1. tur rövanş maçı öncesi yaptığı değerlendirmede oyuncularına güvendiğini ve tur atlamak için gerekeni yapacaklarına inandığını söyledi.

Fransız teknik adam siyah beyazlı kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada UEFA Kupası`nda gruplara kalabilmek için CSKA Sofya`yı ilk maçta 2-0 yenerek büyük adım attıklarını belirterek, ¨Şimdi orada gruplara katılabilmek için mücadele edeceğiz. Burada önemli olan Bulgaristan`daki maçta gol atmamızdır. Ama sadece gol atmayı düşünmeyeceğiz, aynı zamanda gol yememeyi de düşüneceğiz. Açıkca söylemek gerekirse, Bulgaristan`a sakatlıklar nedeniyle biraz sıkıntılı gideceğiz. Birçok oyuncum şu an için takımla birlikte çalışamıyor ve elimizde şu anda küçük bir ekip var. Ama ne olursa olsun, benim kadromdaki bütün oyuncular birbirinden yetenekli ve hepsi oynayamayan arkadaşlarının açığını kapatacak kapasitede. Ben onlara çok güveniyorum ve Sofya`da da gerekeni yapacaklarına inanıyorum¨ dedi.

Turkcell Süper Ligi`ne de değinen Tigana, ¨Dünkü Ankaragücü maçını da kazanarak üst sıralardaki yerimizi koruduk. Şimdi önümüzde Sofya maçının ardından çok önemli bir Kayseri Erciyes deplasmanı var. Bu karşılaşma da kesinlikle kazanmamız gereken bir maç. Çünkü ilk iki sıradaki Vestel Manisa ve Fenerbahçe`den kopmamak adına önümüzdeki bütün maçları kazanmalıyız. Ligde aldığımız 3 mağlubiyete değinmem gerekirse; Trabzonspor mücadelesi dışında 1`er farkla yenildiğimiz Vestel Manisa ve Galatasaray maçlarında ortada bir oyun vardı. Bu iki karşılaşmayı da lehimize çevirecek pozisyonları yakalamamıza rağmen şanssızdık. Kayseri Erciyes maçından sonra lige verilecek arada sezon başı itibariyle yeni yapılandırdığımız bu ekibimizle daha çok birlikte çalışma fırsatı bulup, sakatlarımızın da iyileşmesiyle daha iyi bir duruma geleceğiz¨ diye konuştu.

CSKA maçı öncesinde takımdaki sakatlığı bulunan futbolcuların tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Tigana, ¨

¨Bu oyuncularla ilgili doktorlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Benim her zaman üstüne basa basa geniş bir kadroya ihtiyacım var dememin nedeni de, uzun maratonlarda bu tip sorunların yaşanacağını bildiğim içindir. Düşünürseniz Beşiktaş gibi bir takım Türkiye Süper Ligi, UEFA Kupası ve Türkiye Kupası gibi zorlu 3 kulvarda mücadele ediyor. Buralarda başarılı olabilmek için çok sayıda üst seviyede oyuncu ve ayrıca genç oyunculara ihtiyacımız var. Şu anki kadromuz da sakatlıklar düzeldiği zaman beklentilere karşılık verebilecek düzeyde¨ şeklinde konuştu.

Ankaragücü maçı sonraında Ricardinho ve Delgado`nun birlikte oynamasıyla ilgili soruya verdiği cevabın spekülasyonlara neden olmasıyla ilgli olarak ise Fransız çalıştırıcı şöyle konuştu:

¨Emin olun bu soru bana en az 10. defa soruldu. Ve ben artık bu soruya devamlı cevap vermek zorunda kalıyorum. Şunu açıkça söylemeliyim ki, bu oyuncuların ikisi de sezon başı transfer listemdeydiler. Şu anda da zaten kurduğumuz takımın bünyesindeler. Bu iki oyuncunun transferi, Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz ile hem fikir olarak gerçekleştirilmiştir. Benim bu soruya, ¨Güzel bir soru¨ diyerek gülmemin nedeni de, bu sorunun bana sıkça sorulması ve bu olayın bir sorunmuş gibi gösterilmesinden kaynaklanmaktadır. Birçok kulvarda mücadele ettiğimizi biraz önce de söyledim. Bunun için de alternatifli bir kadro oluşturduk. Tüm oyuncularım gibi adı geçen her iki oyuncumu da takımımızın ihtiyacı olduğu şekilde bazen birini, bazen de her ikisini oynatarak faydalanacağım. Önemli olan takımda kimin forma giydiği değil, önemli olan Beşiktaş`ın kazanmasıdır. Bunun böyle bilinmesi gerekir.¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title