Haberler

Jean Monnet Bursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel, "Varna Zirvesi'nde bir aşama kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel, "Varna Zirvesi'nde bir aşama kaydedildi. 2015-2016'dan beri yaşadıklarımızı bir bakıma telafi etmek amacıyla bu Varna Zirvesi'ni yeni bir dönüm noktası olarak düşünüyoruz. Yeni bir başlangıç olarak görüyoruz." dedi.

Bakanlıkça yürütülen Jean Monnet Programı'nın bursiyerleri Ankara Hilton Otel'de du¨zenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Burs programı kapsamında Avrupa'nın saygın eğitim kurumlarında yu¨ksek lisans ve araştırma çalışmalarını başarıyla tamamlayan 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 akademik yılı bursiyerlerine sertifika verildi.

Törende konuşan Bakanlık Müsteşarı Büyükelçi Yenel, "Varna Zirvesi'nde bir aşama kaydedildi. 2015-2016'dan beri yaşadıklarımızı bir bakıma telafi etmek amacıyla bu Varna Zirvesi'ni yeni bir dönüm noktası olarak düşünüyoruz. Yeni bir başlangıç olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenel, AB Bakanlığının bu çerçevede her şeye rağmen özverili bir şekilde çalıştığını söyleyerek, "(AB'ye) Üyelik, stratejik hedefimiz. Bu değişmiyor, değişmeyecek de. İlişkilerimiz sıkıntılı dönemler geçirdi. İnişler çıkışlar oldu ama her halükarda devam etti ve devam da edecek." şeklinde konuştu.

Burs programına 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir dönem ara verildiğini hatırlatan Yenel, "Ama kısa zamanda bu sıkıntıyı atlattık ve yeniden Jean Monnet'yi daha hızlı bir şekilde başlattık. Bunun devamı daha hızlı bir şekilde gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yenel, Jean Monnet bursiyerlerinin gittikleri ülkelerde Türkiye'nin bir bakıma elçileri olduğuna, eğitimleri sona erdikten sonra da kurdukları ilişki ağlarının devamını sağlamaları gerektiğine dikkati çekti.

Avrupa Birliği Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, üç kuşak bursiyeri bir araya getiren törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Jean Monnet'in Türkiye'deki en prestijli burs programlarından biri olduğunu vurguladı.

Geçmişte bu bursu alan kişilerin bugün önemli karar alma mekanizmalarında yer aldığının altını çizen Vinals, bursiyerlerin, kamu sektöründe AB ile ilişkileri yönettiğini, üniversitelerde AB alanında araştırmalar yaptığını ve Türk özel sektöründe ekonominin büyümesinde önemli bir rol oynadıklarını dile getirdi.

Vinals, "Bu kişilerin en öne çıkan örneği Jean Monnet bursuyla Londra Ekonomi Okulu'nda (LSE) eğitimini tamamlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu." dedi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Mehmet Selim Uslu da Jean Monnet ile toplumun her kesiminden kişilerle AB ile ilgili konularda uzman yetiştirilmesine katkı sağlandığını kaydetti.

Kurum olarak AB Bakanlığına teknik destek sağladıklarını belirten Uslu, "Gençlerimize yeni fırsatlar sunması yanında ülkemizde AB ile ilgili konularda uzmanlaşmış kişi sayısını artırarak katılım sürecine olumlu etkide bulunan bu gibi programların artarak devam etmesi en büyük dileğimizdir." şeklinde konuştu.

Törende Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski de konuk olarak yer aldı.

Bursiyerlere sertifikalarını Büyükelçi Yenel, Vinals ve Neynski takdim etti.

Jean Monnet bursu

Yaklaşık 30 yıldır yu¨ru¨tu¨lmekte olan Jean Monnet Burs Programı, Tu¨rkiye'deki en köklu¨ ve prestijli burs programları arasında yer alıyor.

Program, AB alanında uzmanlaşmış personel ihtiyacını karşılayarak bu alanda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Uygulamaya konulduğu 1990'dan bu yana AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı, 2007'den beri AB Bakanlığı tarafından yu¨ru¨tu¨lerek Tu¨rkiye ve AB arasında diyalog köpru¨leri kurulmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

AB u¨yesi u¨lkelerdeki bir u¨niversitede veya eş değer bir kuruluşta en az 3, en fazla 12 aylık dönemlerde yu¨ksek lisans eğitimi veya araştırma programlarına katılan bursiyerler, aralarında İngiltere, Hollanda, İtalya, Fransa, Belçika, İrlanda, Almanya, İsveç, İspanya ve Malta'nın da bulunduğu pek çok AB u¨lkesinde AB mu¨ktesebatı başlıklarında akademik çalışmalar yaptı.

Program kapsamında 2018-2019 akademik yılında 180 kişinin desteklenmesi planlanıyor. Bursların yu¨zde 50'si kamu, yu¨zde 30'u u¨niversite, yu¨zde 20'si ise özel sektöre ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hilton Varna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title