Haberler

Javıer Solana'dan Afganistan'a Sürpriz Ziyaret

Avrupa Birliği'nin Dış Politika ve Savunma Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Afganistan'ın Kalkınması İçin Güvenliğin Arttırılması ve İdarenin Güçlenerek İyi Yönetilmesi Gerektiğini Belirtti.

Avrupa Birliği'nin Dış Politika ve Savunma Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Afganistan'ın kalkınması için güvenliğin arttırılması ve idarenin güçlenerek iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de resmi temaslarda bulunan Solana ile Devlet Başkanı Hamit Karzai'nin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin başlıca sorunları, ülkede yaşanan zorluk ve sıkıntıları ele alarak irdelediklerini belirten Solana, "Afganistan'ın en büyük sorunu güvenlik. Ülkenin kalkınması için güvenlik sorunun aşılması başlıca şartlardan bir tanesi. Diğer önemli sorun da idari sistem. Ülkenin iyi idare edilmesi ve doğru yönetim Afganistan'ı ileriye götürecektir" dedi.

Haziran'da Fransa'da yapılması planlanan Afganistan Barışçıl Konferansı'nda, ülkedeki güvenlik ve idare konularını masaya yatırmayı düşündüğünü belirten Solana, Afganistan'da yüksek mahkemelerin aldığı idam kararlarının onaylanması konusuna da değindi. Solana, idamlar konusunda ertelemelerin ilan edilmesi ve idam cezalarının kaldırılması gerektiğini savunduğunu belirtti.

Solana'nın idam kararlarını gündeme getirmesine de cevap veren Hamit Karzai, "İdam kararı alınan kişilerin infaz eylemlerini onaylamada yavaş davranıyorum. Yaşama kararını tercih ediyorum, çünkü bu onlar için daha büyük bir ders" ifadelerini kullandı. Hamid Karzai, Afganistan'da idam kararlarını onaylamada son merci olarak yer alıyor.

(İHA-NO-NO-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title