Haberler

Japonya'nın Ankara Büyükelçisine Veda Resepsiyonu

Türkiye'deki görev süresi sona eren Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Ankara'da veda resepsiyonu ile uğurlandı.

Türkiye'deki görev süresi sona eren Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Ankara'da veda resepsiyonu ile uğurlandı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona, AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Türkiye Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve diplomat katıldı.

Davette söz alan Babacan, Büyükelçi Yokoi'nin Ankara'da çok başarılı bir diplomatik dönemi geride bıraktığını belirterek, "Kendisinin döneminde karşılıklı güvene dayalı Türkiye-Japonya ilişkileri ve ortaklığı daha da ileri gitti. İki ülkenin çok uzun zamana dayanan ortak tarihinin ışığında gelişen ilişkilerinden büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Babacan, Büyükelçi Yokoi'ye Türkiye-Japonya ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarı diledi.

Davete katılanlara teşekkür eden Büyükelçi Yokoi ise 2013 yılının ekim ayında Ankara'da başlayan görev süresinin, Türkiye-Japonya ilişkilerinin altın çağına denk geldiğini söyledi.

Türkiye- Japonya ilişkilerinde 90 yılın geride kaldığını dile getiren Yokoi, "Ertuğrul Fırkateyni kazasından bu yana halklarımız birbirine yardım etmeyi ve saygı duymayı ortak tutum olarak benimsemişlerdir" dedi.

Yokoi, görev süresinde kendisine gösterilen misafirperverlik için Türkiye'ye teşekkür etti.

Resepsiyon, davetlilere yapılan yemek ikramının ardından sona erdi.

Ankara'daki görev süresini tamamlayan Büyükelçi Yokoi'nin yeni görev yerinin ise Çin olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Babacan Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title