Haberler

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Abe Diyarbakır'da

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, Türkiye'nin Son Yıllarda Büyük Oranda Kalkındığını ve Diyarbakır'ın Bu Kalkınmada Büyük Gelişme Gösterdiğini Söyledi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, Türkiye'nin son yıllarda büyük oranda kalkındığını ve Diyarbakır'ın bu kalkınmada büyük gelişme gösterdiğini söyledi.

Bağlar Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Eğitim Destek Evi Projesi' imza töreni için Diyarbakır'a gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Bağlar Belediyesi salonunda düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili bir açıklama yapan Tomoyuki Abe, Japonya'nın sürdürmekte olduğu 'Yerel Projeler İnsani Hibe Yardım Programı' kapsamında Diyarbakır'a geldiğini belirterek,"Japonya'nın 11. projesi olan 'Eğitim Destek Evi'nin imza töreni için burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Türkiye son yıllarda büyük oranda kalkınmış ve Diyarbakır da bu kalkınmada büyük gelişme göstermiştir. Bağlar beldesinin 350 bin kişilik nüfusu var. Büyük bir yerleşim birimi ve nüfusunun yüzde 45'i gençlerden oluşuyor. Bu bölgenin en büyük sorunu işsizliktir. Türkiye zengin bir ülke değil ama ekonomik gelişmesiyle huzurlu bir ülkedir" dedi.

İmza törenin ardından Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Tomoyuki Abe'ye plaket ve bakır levhadan yapılmış bir vazo armağan etti. Vazoyu alan Abe, "Bu rakı içmek için oldukça büyük" diyerek espri yaptı. Daha sonra Abe, Özsökmenler'le birlikte Eğitim Destek Evi'ni ziyaret etti.

(SK-FA-GS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title