Haberler

Japonya'daki Şiddetli Deprem

Japonya'nın Kuzeyinde Meydana Gelen Şiddetli Depremde En Az 5 Kişi Öldü. 200'den Fazla Kişinin de Yaralandığı Depremde Çok Sayıda Kişi de Kayıp.

Japonya'nın kuzeyinde meydana gelen şiddetli depremde en az 5 kişi öldü. 200'den fazla kişinin de yaralandığı depremde çok sayıda kişi de kayıp.

Yerel saatle 8:43'te (TSİ 01:43) seyrek nüfuslu Iwate bölgesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında 160 artçı sarsıntı meydana geldi. Uzmanlar bölgede daha şiddetli depremler meydana gelebileceği uyarısında bulundular.

Bir kişi depremin yol açtığı heyelanda ölürken, bir kişi binadan kaçtığı esnada araba çarpması, bir kişi de baraj inşaat alanında kaya düşmesi sonucu öldü. Bir kişi de araç içinde, çöken bir binanın enkazı altında kalarak öldü. Devlete ait NHK televizyonu ise depremde 5 kişinin öldüğünü, 202 kişinin yaralandığını, 10 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi. Uzak bölgelerde yaşayan 600'den fazla kişiyle de deprem sonrasında irtibat kesildi. Askeri araçlar ve helikopterlerle bunlara ulaşılmaya çalışılıyor.

(İHA-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title