Haberler

Japonya'da Türk İzleri'ne Büyük İlgi

Güncelleme:

Televizyonda ilk kez 17 Eylül Cuma günü TRT Avaz'da yayınlanan 'Japonya'da Türk İzleri Belgeseli' Türkiye'de ve Japonya'da büyük ilgi gördü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ile hazırlanan, yapımcılığı ve yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yapılan belgesel; İki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve siyasi ilişkileri, ilişkilerin dönüm noktası olan Ertuğrul Fırkatyeninin serüvenini, Japonya'daki Türk Tatarlarını, Japonya'da inşa edilen camileri, Abdülreşid İbrahim, Abdülhay Kurban Ali ve Yamada Torajiro gibi iki ülke açısından tarihi öneme sahip isimleri, Japonya'da inşa edilen Türk Kültür Kasabasını ve Türk Şehitliği gibi Japonya'da Türklere ait tüm izleri bir araya getiriyor.

Japonya'da Geri Sayım Yapıldı

Alanında yapılmış olan ilk belgesel olan ' Japonya'da Türk İzleri Belgeseli' için yayın öncesi Japonya'da internet üzerinden geri sayım sayacı kondu. Gerek internet ve gerekse TV üzerinden de çok sayıda izleyiciye ulaştı.

Hali hazırda Türkçe ve İngilizce dillerinde yayına hazır olan belgeselin tekrarı için izleyicilerden çok sayıda talep ulaştı.

2022 Mart Ayında Japonya Galası

Belgesel için 2022 yılı Mart Ayında T.C. Tokyo Büyükelçiliğinde Japonya Galası'nın düzenlenmesi, belgeselin Japonca ve Türkçe olarak galada gösteriminin yapılması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title