Haberler

Japonya'da İlk Dalga 40 Santim Boyunda

Kuril Adalarında Etkili Olan 8,1 Büyüklüğündeki Deprem Nedeniyle Tsunami Alarmı Verilen Japonya'nın Kuzeyinde 40 ve 20 Santimetre Boyunda Dalgalar Görüldüğü Belirtildi.

Kuril Adalarında etkili olan 8,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tsunami alarmı verilen Japonya'nın kuzeyinde 40 ve 20 santimetre boyunda dalgalar görüldüğü belirtildi.

Tsunami uyarısı yapılan Hokkaido adasındaki Nemuro limanını TSİ 14.29'da ilk deprem dalgalarının vurduğu ve bunun tahmin edilenden daha küçük, 40 santimetre boyunda olduğu belirtildi. Dalga boyları daha sonra 20 santime düşerken, yetkililerin 2 metre ve üstünde deprem dalgası bekledikleri ifade edildi.

Bu arada, Rus Itar-Tass haber ajansı Kuril adalarındaki tüm sahil bölgelerine tsunami uyarısı yapıldığını duyurdu.

Hawai'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de, Rusya ve Japonya için tsunami uyarısı yaptı, ancak yıkıcı bir deprem dalgası beklemediğini bildirdi. Alaska Tsunami Uyarı Merkezinden Cindy Preller de, Hawai'de ya da kuzey ve güney Amerika sahillerinde tsunami tehdidi olmadığını belirtti.

Bu arada, Moskova yakınlarındaki Obninsk'de bulunan Rus sismik ölçü istasyonunda görevli Nazedhda Laşkova, Kuril yakınlarında şiddetli bir deprem olduğunu doğruladı. Laşkova, ancak "depremin merkez üssünün herhangi bir kente yakın olduğuna inanmadığını" söyledi.

Öte yandan, kuzey ve doğu sahillerinde tahliye emri çıkarılan Hokkaido'da polis şu ana dek olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi. Japonya'da, Başbakanlıkta da bir acil görev gücü oluşturulduğu açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title