Haberler

Japonya'da Bir Türk Kızı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Panasonic şirketi ve UNESCO işbirliğiyle 'Okulumuz Yeşil-Eco Kids' projesi kapsamında düzenlediği 'Resimli Çevreci Günlük Yarışması'nda Türkiye 1'incisi olan Balıkesir Altı Eylül İlk ve Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Panasonic şirketi ve UNESCO işbirliğiyle 'Okulumuz Yeşil-Eco Kids' projesi kapsamında düzenlediği 'Resimli Çevreci Günlük Yarışması'nda Türkiye 1'incisi olan Balıkesir Altı Eylül İlk ve Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Şeydanur Günaydın, Türkiye'yi Japonya'da düzenlenen küresel ödül töreninde temsil etti. Dünya Mirası'nın 40'ıncı Yılı Kongresi kapsamında düzenlenen törene Türkiye'den Şeydanur'la 32 ülkeyi temsil eden çocuklar katıldı.

UNESCO Başkanı Irina Bokova ve Panasonic Genel Müdürü Takumi Kajisha'nın konuşmalarıyla başlayan törende barış sanatçıları Sarah Brightman, Setsuko Klossowska de Rola ve Particia Velasquez de yer aldı. Törende yerel giysileri ve Türk bayrağıyla ülkemizi temsil eden Şeydanur büyük ilgi gördü.

BEŞ GÜN JAPONYA'DA KALDI

Öğretmen olan babası Recep Gündoğan ile Japonya'nın Kyoto kentine giden ve burada beş gün kalan Şeydanur Günaydın, Türkiye'ye dönüşünde ödülünü okuluna getirip, mutluluğunu okul müdürü Orhan Aydın ve eski sınıf öğretmeni Nurcan Afacan ile paylaştı. Şeydanur Günaydın, Japonya'daki etkinliği anlatırken şunlarısöyledi:

"Kyoto'da ödül töreninde bir derecelendirme yapılmadı. Hepimize aynı ödül verildi. Amaç dünya çocukları arasında çevre bilincini geliştirmek ve dostluk köprüleri kurmaktı. Yaptığımız ve ödül aldığımız resimler sergilendi. Japonya'yı ve Japon kültürünü tanıdım, ülkemizi tanıttım, çeşitli ülkelerden çocuklarla güzel arkadaşlıklar kurdum. Onlarla oyunlar oynadık, resimler yaptık. Türkiye'yi ve Balıkesir'i en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum."

DÜNYA ÇAPINDA BİR SORUMLULUK PROJESİ

Panasonic, tüm dünyada çevre bilincini genç nesillere aşılamayı hedefleyen, dünya çapında bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan 'Okulumuz Yeşil' (Eco Kids) projesini İstanbul'dan 39, Balıkesir'den de 20 okulun katılımıyla Türkiye'de başlattı. Proje, Avrupa çapında okullararası düzenlenen Çevreci Resimli Günlük yarışması, çocukların okuldaki çevre derslerinde neler öğrendiklerini ve çevreye dair düşüncelerini yazıyla ya da resimlerle, Panasonic'in dağıttığı günlüklere dökmeyi amaçladı. Panasonic'in 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2018'de çevreci eğitim programları aracılığıyla iki milyon çocuğa ulaşmayı hedeflediği belirtildi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Panasonic Balıkesir Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title