Haberler

Japonya'da 200 Milyar Dolarlık Paket Gündemde

Japonya Başbakanı Taro Aso, Dünyanın İkinci Büyük Ekonomisi Olan Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan Bu Yana En Kötü Çöküşten Çıkmasına Yardımcı Olmak İçin Yeni Bir Teşvik Paketine İhtiyaç Olduğunu Söyledi.

JAPONYA Başbakanı Taro Aso, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü çöküşten çıkmasına yardımcı olmak için yeni bir teşvik paketine ihtiyaç olduğunu söyledi. Benzeri görülmemiş bir ekonomik krizle karşı karşıya olduklarını belirten Aso, iktidar partisinin olanca çabasını ülkenin bu güçlükten sağ salim çıkmasına harcaması gerektiğini kaydetti. Japonya’nın en çok satan günlük gazetesi Yomiuri’nin Aso’ya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, yeni paket en az 20 trilyon yen (204 milyar dolar) olacak. Pakette, kamu yatırımlarının yanı sıra çevre ve sosyal refah projelerine ağırlık verecek ve belki vergi indirimleri içerecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title