Haberler

Japonların Hediyesi Sorun Oldu

Psikolojik Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yalova Üniversitesi'ne Tahsis Edilemiyor.

Yalova'nın Termal İlçesi'ne Japonların 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından yaptırdığı Psikolojik Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yalova Üniversitesi'ne de tahsis edilemedi. Kızılay'ın bu merkezi değerlendirebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen alan tekrar Çevre ve Orman Bakanlığı'na devrediliyor. Yalova Üniversitesi'nin Kızılay ile yaptığı protokol ise 'Sağlık amacı dışında kullanılamayacağı' gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Bu alanın üniversiteye tahsis edilmesinin ülke için faydalı olacağını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Eren, hala umutlu olduklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Eren, "Depremden sonra Japonların organize ettiği, Kızılhaç'ın da katılımda bulunduğu bir Sağlık Merkezi inşası yapılmış ve bu 2003'de tamamlandı. Sağlık Merkezi'nin yapıldığı bu alanı Orman Bakanlığı'nın tahsis ettiği bir alan olarak biliyorduk. Orman Bakanlığı belli amaçla Sağlık Bakanlığı'nın kullanma amacına uygun olarak tahsisler yapıyor. Nitekim bu tahsis ile amacına uygun bir Rehabilitasyon Merkezi yapılmış. 2003'de bitirilmiş ve hastane hali teftiş edilmiş. Bunun akabinde Sağlık Bakanlığı'nın Yalova'da iki ayrı yerde hastane olmasının gereksiz olduğu kanaatine varılarak, hastane amacından vazgeçilmiş. Kızılhaç'ın yapım sırasında katkısından dolayı bir protokolle Kızılay'a devredilmiş. Kızılay bunu kendisine kullanma amacına uygun görmediği için araştırmalara başlamış. Bu araştırmalar sonuçlanmayınca bizim de, Yalova Üniversitesi'nin Termal Tedavi Fizik Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu kurma amacımıza uygun olarak, Kızılay'la temasa geçtik. Kızılay Genel Müdürlüğü bize her konuda yardımcı oldu. Biz burayı bir protokolle devraldık. İçerisinde tahripler olduğunu duyuyorduk. Bu yüzden de inceleme yapmak için oraya gittik. Ortada çıkan sonucu projelendirip, ihale aşamasına doğru gittik. Bu arada Orman Bakanlığı yetkililerinden gelen ikazlarla bu protokolün Kızılay tarafından yapılamayacağı ancak Orman Bakanlığı'na tekrar iade yapıldıktan sonra bize bu tesis üzerinde düşünce geliştirme düşüncesi geldi" dedi.

Gerekli temasları hem Çevre ve Orman Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı ile yaptıklarına değinen Eren, ancak Anayasa'da hükümlere göre Sağlık Bakanlığı'nın dışında bir kuruma tahsis yapılamayacağı yönünde bir sonuç çıktığını da dile getirdi. Eren konuyla ilgili şunları söyledi:

"Daha önce burada yapılan merkezin amacına uygun kullanılması üniversite kanalıyla yapılabilecek. Bakanlıktan beklentimiz, belli bir protokolle tekrar bize bakanlıklar nezdinde tahsis edilmesi. Çevre ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın kullanımı dışında tasarruf yapılamayacağı için bunun ihaleye çıkacağı yönünde bir düşünceleri var. İhale aşamasında üniversitenin oraya teklif götürmesi zor. Özel bir kararla, bu özel bir statüyle bize verileceği umudundayız. Binalarda herhangi bir tahribat yok. İçerisindeki malzemelerde var. Lavaboların, kapı kollarının alındığını gördük. İçerisindeki eksikler giderilebilir. Bizim de kullanma amacımız ona uygun olacak. Termal tedavi merkezleri ve fizik tedavide merkezlerinde ara elemana ihtiyaç çok fazla. Hatta bu yabancılarla sağlanıyor. Burada açılacak olan Meslek Yüksek Okulu bu talebi karşılayacak. Ülke için de yararlı olacağına inanıyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title