Haberler

    Japonlardan Garip Görünümlü İlginç İcat!

    Japonların Bu Garip Görünümlü İcadı Çok İlginç Bir Yeteneğe Sahip; Ama Buna Sevinmeyenler de Olacak.

    Japon Nec Firması, Tele Scouter System Adını Verdiği Yeni Bir Cihaz Geliştirdi. Bu Cihaz Pek Çok Kullanıcı İçin Son Derece Faydalı Olabilir Ama Mesleği Tercümanlık Olanlar İçin Pek de İyi Bir Haber Değil. Çünkü Tele Scouter System Temel Olarak Canlı Konuşmaları Tercüme Eden Bir Gözlük...

    Nec'in Uzun Zamandır Üzerinde Çalıştığı Bu Cihaz, Ana Diliniz Dışındaki Canlı Konuşmalar Esnasında Anında Tercüme Hizmeti Sunmayı Hedefliyor. Kafaya Takılan ve Minik Ekranı Tam Olarak Gözünüzün Önüne Gelen Bu Cihazın Üzerinde Bir Kamera ve Bir de Mikrofon Bulunuyor.

    Tele Scouter System'in Mikrofonu O Anda Gerçekleşen Konuşmayı Kaydederek, Bileğinizdeki Ufak Bir Bilgisayara Gönderiyor. Konuşma Buradan Kablosuz Bağlantı ile Ana Bilgisayara Ulaştırılıyor ve Burada Önce Metne Çevriliyor, Ardından İse Tercüme Ediliyor. Tercüme Edilmiş Metin Bundan Sonra Bileğinizdeki Bilgisayara Geri Gönderiliyor ve Oradan da Gözünüzüm Önündeki Mini Ekranda Beliriyor. Ürün Şu Anda Japonya'da Satışta Ama Ülke Dışına Ne Zaman Yayılacağı Konusunda Henüz Bir Bilgi Yok.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title