Haberler

Japon Öğretmen Şanlıurfa'da Lahmacun Yapmayı Öğreniyor

Japonya'nın Osaka Şehrinden Türkiye'ye Turist Olarak Gelen Reiko Kınugawa, Şanlıurfa'da Bir Lokantada Lahmacun Yapmayı Öğreniyor.

Japonya'nın Osaka şehrinden Türkiye'ye turist olarak gelen Reiko Kınugawa, Şanlıurfa'da bir lokantada lahmacun yapmayı öğreniyor.

Şanlıurfa'da, 3 gün önce lahmacunu ile ünlü Gülhan Lokantası'na gelen 29 yaşındaki Japon turist Reiko Kınugawa, lokantada bir Japon'un lahmacun yaptığını gösteren tabloyu görünce çok etkilendi. Öğretmen olduğu öğrenilen Japon turist, lahmacun yapmayı öğrenmeye karar verdi. Bunun için Türkçe de öğrenmeye başlayan genç öğretmen Kınugawa, zaman kaybetmeden ocağın başına geçip lahmacun açmaya başladı.

Bu arada, Türkiye'de uzun süre kalmayı düşünen ve lokantanın neşe kaynağı olan genç Japon'un adını söyleyemeyen lokanta personeli ise Reiko Kınugawa'nın adını "Fatma" koydu.

İşletmeci Bedih Gülhan, lokantaya lahmacun yemek için gelen genç öğretmenin duvarda asılı tablodan etkilenip lahmacun yapmak istediğini söyleyerek, "Arkadaşımız buraya lahmacun yemeye geldi. Geçen yıl burada lahmacun yapmayı öğrenen Ayşe'nin resmini görünce bana, 'Ben de yapabilir miyim?' dedi ve ben de ustalardan kendisine yardımcı olmasını istedim" açıklamasını yaptı.

3 gündür lahmacun yapmayı öğrenen genç öğretmen Reiko Kınugawa ise bozuk Türkçesi ile lahmacun yapmayı çok sevdiğini ve duvardaki tablodan çok etkilendiğini ifade ederek, "Urfa lahmacunu çok güzel. Yapmak çok kolay" dedi.

Lokantada lahmacun ustalığı yapan Mehmet Şimşek de genç öğretmenin elinin bu işe yatkın olduğunu kaydederek, "3 gündür burada bizimle lahmacun açmayı öğreniyor. Gerçekten çok becerikli. Eli bu işe yatkın görünüyor. Şimdiden yumak açmayı öğrendi ve bizim neşe kaynağımız oldu" diye konuştu.

Daha önce yine aynı lokantaya, sadece lahmacun yapmayı öğrenmek için Japonya'dan bir turist gelmişti. O turistin adını da 'Ayşe' koyan lokanta personeli, Türklere has lahmacun geleneğini Japonlara aşılamayı amaçlıyor.

(MY-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title