Haberler

Japon İşadamı Tarihi İpek Yolu'nda 15 Bin Kilometre Yürüyecek

İlhami Çetin - Japonya'dan yola çıkan ve tarihi İpek Yolu'nda 3 bin kilometre yol alan Hatori Kenichi (71) Mudurnu'da mola verdi.

Japon iş adamı Hatori Kenichi ve oğlu Hatori Akihito (27) aşçısı Shinsi Soeta, tercümanı Şehmus Kapuci ve bisikletli yardımcılarıyla birlikte 25 Temmuz'da çıktıkları Paris'ten her gün 40 kilometre yol katederek Çin'in Şanghay kentine varacak.

Kenichi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Japonya'da 11 Mart'ta yaşanan büyük deprem felaketinden sonra dünyanın kendilerine yaptığı yardımlara teşekkür etmek amacıyla yola çıktığını söyledi.

Tarihi İpek Yolu güzergahında 15 bin kilometre gittikten sonra koşuyu Şanghay'da tamamlayacağını belirten Kenichi, "Yarın Taşkesti-Nallıhan karayolunda 40 kilometre daha gittikten sonra ertesi gün Ankara'nın Beypazarı ilçesine ulaşacağız. Paris'ten yürümeye başladığımda 72 kiloydum şimdiki ise 62 kiloya düştüm. 3 bin kilometrede altı ayakkabı eskittim. Ayakkabıları hatıra olarak saklayacağım" dedi.

6 yıl önce de Los Angeles'dan New York'a 640 kilometre yürüdüğünü hatırlatan Kenichi, 70 yaşından sonra insanların neler yapabileceğini ispatlamak için koştuğunu da ifade etti.

Kenichi ve beraberindekiler mola güzergahlarında yanlarında bulunan aşçılarıyla birlikte yemek yapıp dinlendi.

Mudurnu Keyvanlar Konağı İşletme Müdürü Osman Karaca ise Japon koşucuları desteklediklerini ve onlara Mudurnu koşusu boyunca eşlik edeceklerini dile getirdi.

- BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title