Haberler

Japon Başbakanı Üç Maaşının Kesilmesini Emretti

Japon Başbakanı Şinzo Abe, Halk Toplantılarında "Çanak Soru" Sormaları İçin Bazı Kimselere Hükümetçe Para Ödendiğinin Ortaya Çıkması Üzerine Kendi Kendine Maaş Kesme Cezası Verdi. Abe, Üç Maaşının Kesilmesini Emretti.

Japon Başbakanı Şinzo Abe, halk toplantılarında "çanak soru" sormaları için bazı kimselere hükümetçe para ödendiğinin ortaya çıkması üzerine kendi kendine maaş kesme cezası verdi. Abe, üç maaşının kesilmesini emretti.

Eski Başbakan Juniçiro Koizumi'nin girişimiyle 2001 yılından sonra hükümet, bazı bölgelerde 174 halk toplantısı tertipledi. Bu toplantılarda, insanlar siyasi yöneticilere istedikleri soruları sorabiliyordu.

Ancak bazı hükümet yetkilileri, bu toplantılardan önce "satın alınan" bazı kimselerin yöneticilere "güzel sorular" sorduğunu itiraf etti.

Gazetecilere, "Samimi olduğumuzu halka göstermeliyiz" diyen Abe, bu işe doğrudan müdahil olan yetkililerin cezalandırılacağını söyledi. Abe, "Hem dönemin hükümetinde genel sekreter, hem de bugün başbakan olarak kendime üç maaşımın kesilmesi cezasını verdim" diye konuştu.

Japon başbakanının yıllık maaşı yaklaşık 270 bin Avro.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title