Haberler

Suçüstü Yakalanan Jant Hırsızları: Fakirlere Zarar Vermemek İçin Zenginlerden Çaldık

Güncelleme:

Adana'da 39 bin liralık borçlarını ödeyebilmek için 4 aracın jant ve lastiğini çalan 2 hırsız, fakir vatandaşların zarar görmemesi için zenginlerin araçlarına dadandıklarını söyledi.

Adana'da aynı marka ve model 4 otomobilin jant ve lastiklerini çalıp satan 2 kişi uydudan takip edilerek yakalandı. 39 bin lira tutarındaki borçlarını ödemek için fakir vatandaşlara zarar vermemek için lüks araçların jant ve lastik çaldıklarını söyleyen zanlılar tutuklandı.

4 OTOMOBİLİN JANT VE LASTİKLERİ ÇALINDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çukurova ilçesinde 10 gün içerisinde 4 otomobilin jant ve lastiklerinin çalınması üzerine harekete geçti. Olay yerlerindeki güvenlik kameraları inceleyen polis, görüntülerden, zanlıların otomobili kullandıklarını tespit etti. Kayıtlarda aracın, oto kiralama şirketinden kiralandığını öğrenen ekipler firmaya gitti.

UYDU VERİLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Kiralama şirketi yetkilileri ile görüşen polis, otomobilin Murat A. tarafından kiralandığını öğrendi. Araçta takılı olan 'uydu takip cihazı' verilerini inceleyen polis, otomobilin hırsızlık olaylarının olduğu yerlere gittiğini belirledi.


HIRSIZLIK YAPMAK ÜZEREYKEN YAKALANDILAR

4 adreste de 30 dakika bekleme yapan otomobilin, olaydan sonra Çukurova ilçesinde bulunan Güzelyalı Mahallesi'ne gittiğini de tespit eden ekipler, Murat A.'yı yakalamak için harekete geçti. Zanlıları suçüstü yakalamak isteyen polis, kiralık otomobili uydu üzerinden takip etmeye başladı. Sivil polisler Murat A. ile Okan K.'yi uzaktan izlemeye aldı. Zanlılar, yine hırsızlık yapmak istedikleri anda yakalandı.


''LÜKS ARABALARIN LASTİĞİNİ ÇALDIM''

Emniyete götürülen Murat A. sorgusunda, "Karıştığım ölümlü trafik kazasından dolayı, 169 gün cezaevinde kaldım. O kazada ben de yaralandım hastanede 1,5 ay boyunca tedavi gördüm. 39 bin lira borcum vardı ödemeyince hırsızlık yapmak istedim" dedi. Okan K. ile 7 yıllık arkadaş olduğunu da söyleyen Murat A.'nın, "Arkadaşım Okan'a yüksek model otolardan jantları ile birlikte lastiklerini çalacağımı söyledim. Bana yardım etti, kullandığımız aracın içerisinde bulunan bijon anahtarını ve krikoyu yanımıza alarak Okan ile birlikte aracın yanına gittik. Krikoyla aracı yukarı ben kaldırdım. Aracın bijonlarını Okan anahtar yardımıyla söktü. Fakir insanlara zarar vermemek için lüks arabaların lastiğini çaldım" dediği öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Hırsızlık Büro Amirliği Adana Emniyet Müdürlüğü Çukurova 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title