Haberler

Jandarmadan "Vize" Operasyonu

Konya İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Sahte Pasaport, Kimlik ile Bu İşlemler İçin Çeşitli Belgeler Düzenlemek Suretiyle, Yurt Dışına Adam Çıkarma, Sahte Sürücü Belgesi, Diploma, Kimlik, Su Kuyusu Ruhsatı Düzenleyerek Haksız Kazanç Sağlayan Suç Örgütüne Yönelik Düzenlenen "Vize" Operasyonu'nda 19 Kişi Gözaltına Alındı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından sahte pasaport, kimlik ile bu işlemler için çeşitli belgeler düzenlemek suretiyle, yurt dışına adam çıkarma, sahte sürücü belgesi, diploma, kimlik, su kuyusu ruhsatı düzenleyerek haksız kazanç sağlayan suç örgütüne yönelik düzenlenen "Vize" Operasyonu'nda 19 kişi gözaltına alındı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Konya merkez, Akşehir, Yunak, Beyşehir ve Ilgın ilçeleri ile Ankara, Antalya ve Gaziantep illerinde yapılan eş zamanlı operasyon düzenledi. "Vize" adı verilen operasyonda, sahte pasaport, kimlik ile bu işlemlere yarar belgeler düzenlemek suretiyle yurt dışına adam çıkarma, sahte sürücü belgesi, diploma, kimlik, su kuyusu ruhsatı düzenleyerek haksız kazanç sağlayan suç örgütü mensubu olduğu iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çok miktarda evrak ve dökümanlar ile baskı makinesi, resmi kurum ve kuruluşlara ait mühür ve kaşeler ile yurt dışına giriş ve çıkış mühürleri ele geçirildi. Gözaltına alınan sanıklardan 7'si savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 12 sanığın sorgulaması devam ediyor. Şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. Suç örgütünün terör örgütü adını da kullanarak çok sayıda kişiyi yurt dışına çıkardığı iddia ediliyor.

(CA-FM-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title