Haberler

Jandarmadan Güvenlik Korucularına Komando Eğitimi

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında, güvenlik korucularına komando eğitimini de içeren iki hafta süreli kurs veriliyor.

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında, güvenlik korucularına komando eğitimini de içeren iki hafta süreli kurs veriliyor.

Alınan bilgiye göre, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 2 Ekim'de başlayan eğitim programı kapsamında, 26 ilden 78 timde görevli bin 159 güvenlik korucusuna 11 dönem halinde iki hafta süreli kurs verilecek. Eğitimler 23 Mart 2018'de tamamlanacak.

?Bu kurslarda bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede görev yapan güvenlik korucularına, temel seviyede telsiz ile muhabere usulleri, ilk yardım genel esasları, tek er muharebe eğitimi, silah bilgisi, mekanik nişancılık eğitimi, piyade tüfeği ile gece ve gündüz atışları, destek silahları atışı, patlayıcı madde ve tuzaklarla mücadele eğitimi, teröristle mücadele harekatı, bina, mağara, sığınak, barınak ve yiyecek depolarının aranması konularında eğitim veriliyor.

Güvenlik korucuları, ayrıca özel ve nitelikli görevleri de ifa edebilmeleri amacıyla koruculara operasyon, yol emniyeti, mayın ve el yapımı patlayıcı madde arama, tesis koruma ve köy koruma görevleriyle ilgili eğitim alıyor.

Köyleri·ni·n dışında da görev yapabi·lecekler

Eğitimi başarıyla tamamlayan güvenlik korucuları, kurs sonunda en zor hava ve arazi şartlarında köylerini savunabilecek, güvenlik güçlerine gerekli desteği verebilecek ve her türlü görevi başarı ile yerine getirebilecek.

?Güvenlik korucularının çalışma alanı, mülki amir izniyle kendi köylerinin dışında da görev yapabilecek şekilde genişletildiği için Foça Jandarma Komando Okulunda temel eğitim alan timler, ihtiyaç duyulan diğer yerlerde ve iller arasında geçici olarak görevlendirilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

23 Mart Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title