Haberler

Jandarmadan "Göçmen" Operasyonu

Eskişehir'de Jandarmanın Düzenlediği Operasyonda, Kaçak Olarak Çalışan Türkmenistan Uyruklu 16 İşçi ile İşyeri Sahibi ve Bir Suçtan Aranan Bir Kişi Yakalandı.

Eskişehir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, kaçak olarak çalışan Türkmenistan uyruklu 16 işçi ile işyeri sahibi ve bir suçtan aranan bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Çukurhisar beldesinde bir eve ani baskın yaptı. Söz konusu ikamette, bir işyerinde geceleri kaçak çalıştıkları ileri sürülen 16 Türkmen yakalandı. Türkmenistan uyruklu işçilerin, Türkiye'ye yasal yollarla girdikleri, pasaport sürelerinin geçmesi sebebiyle yasadışı olarak ülkede bulundukları ve izinsiz çalıştıkları ortaya çıktı. Kaçak işçi çalıştırdığı iddia edilen işyeri sahibi N.P. ile aynı işyerinde

çalışan ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nce bir suçtan arandığı tespit edilen M.E. (43) de gözaltına alındı.

Türkmenistan vatandaşlarının sınır dışı edildikleri, işyeri sahibi ile aranan kişi hakkında soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

(HÖ-OÖ-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title