Haberler

Jandarmadan, "Bor" Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Bigadiç İlçesindeki Bor Maden İşletmelerindeki İhalelerde Yolsuzluk Yapıldığı Gerekçesiyle Bir Operasyon Düzenledi. 3 Aylık Takip Neticesinde Gerçekleşen Operasyonda, Aralarında 3 Kamu Görevlisi ile CHP Bigadiç İlçe Başkanı'nın da Yer Aldığı Toplam 23 Kişinin Yakalanarak Gözaltına Alındığı Bildirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Bigadiç ilçesindeki bor maden işletmelerindeki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle bir operasyon düzenledi. 3 aylık takip neticesinde gerçekleşen operasyonda, aralarında 3 kamu görevlisi ile CHP Bigadiç İlçe Başkanı'nın da yer aldığı toplam 23 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Eti Bor Bigadiç Maden İşletmeleri'nde temizlik, yemek ve benzeri hizmet alımlarıyla ilgili ihalelerde yolsuzluk yapıldığı ihbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bigadiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmada 3 aylık takip yapıldı. Delillerin toplanmasının ardından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda Bigadiç Eti Bor Maden İşletmesi'nin muhasebe müdürü ile laboratuar ve ihalelerden sorumlu memur ve işletmenin güvenlik görevlisinin olduğu 3 kamu görevlisi ile CHP İlçe Başkanı T.Y. (Türker Yılmaz) ve tanınmış işadamlarının da bulunduğu toplam 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgulamalarının ardından 2 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 21 kişi ise bugün adli makamlara teslim edildi. Savcılık tarafından CHP Bigadiç İlçe Başkanı ile birlikte toplam 12 şüpheli tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi. Diğer şahısların ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi. Jandarma, operasyon kapsamında aranan 2 kişinin firar ettiğini, şahısların yakalanmasına çalışıldığını bildirdi. Eti Bor Maden İşletmesi'ndeki ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleşen, "Bor" operasyonuyla ilgili soruşturmanın genişletilerek devam ettiği bildirildi.

(YU) 18.05.2008 17:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title