Haberler

Jandarmadan "Barkod Okuyucu Cihazlı" Uygulama

ADANA/HATAY/ Adana, Hatay ve Mersin'de eş zamanlı uygulama kapsamında jandarma ekipleri, ilk kez barkod okuyucu cihaz kullanarak kimlik kartlarının çipinden, kontrol edilen kişinin bilgilerine ulaştı.

ADANA/HATAY/ Adana, Hatay ve Mersin'de eş zamanlı uygulama kapsamında jandarma ekipleri, ilk kez barkod okuyucu cihaz kullanarak kimlik kartlarının çipinden, kontrol edilen kişinin bilgilerine ulaştı.

Jandarma ekipleri, ülke genelinde emniyet, asayiş ve kolluk hizmetlerinin kalitesini artırmak üzere yeni uygulama başlattı.

Barkod okuma cihazlarıyla yapılan sorgulamalarda kimlik kartlarının çipleri okutularak, bilgilere daha hızlı, kesintisiz, güvenilir ve emniyetli şekilde ulaşılmasına imkan sağlanıyor.

Bu kapsamda Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adana- Kayseri karayolunda asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Drone destekli uygulamada, barkod ve karekod okuyucularla çipli kimlik kartları sorgulandı, araçlarda eğitimli köpeklerle arama yapıldı.

İki saat süren uygulamada 177 araç ve 423 kişinin kimlik sorgusu yapıldı, farklı suçlardan aranan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Hatay

Hatay'da yol kontrol ve arama noktalarında barkod ve karekod okuyucu cihazlar ilk kez kullanıldı.

Bomba arama köpeği "Cadı" ve tütün tespit köpeği "Divit'in de kullanıldığı Kırıkhan-Topboğazı mevkisindeki uygulamada, yolcuların hem kimlik kontrolleri yapıldı hem de araçlarda arama gerçekleştirildi.

Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Zafer Büyükarslan, AA muhabirine, barkod okuyucu sistemle kimlik bilgilerini sorgulama işlemlerinin hızlandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Aynı zamanda yeni sistemle yanlış veri girişlerinin asgariye indirilmesinin amaçlandığını belirten Büyükarslan, "Toplu taşıma hizmeti veren araç içi sorgulamalarında ise yapılan işlemleri hızlı bir şekilde bitirmek, ayrıca vatandaşımız nezdinde verilen emniyet ve asayiş hizmetlerinin kalitesini arttırmak maksadıyla barkod sistemi kullanılmaya başlanmıştır." diye konuştu.

Yolcular, sistemi memnuniyetle karşıladı

Kontroller sırasında durdurulan sürücülerden Ömer Kaya da vatandaşların yararına her türlü uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Sistemin işleri kolaylaştırdığını ifade eden Kaya, "Yerinde bir karar. Daha önce bekliyorduk, zorumuza gidiyordu, kolay değil, yarım saat beklediğimi bilirim ben. Şimdi artık beklemiyoruz." dedi.

Dolmuş şoförü Ufuk Sancaktar da uygulamanın pratik olduğunu ve özellikle toplu taşıma sürücüsü ve yolcuları için çok daha hızlı bir sistem olduğunu anlattı.

Mersin

Mersin'de de jandarma ekipleri, yaptıkları denetimlerde yeni faaliyete geçirilen barkod ve karekod okuyucularla ilk kez çipli kimlik kartlarını sorguladı.

İl jandarma Komutanlığı ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adana-Mersin TEM otoyolundaki Avadan gişeleri yol kontrol ve arama noktasında denetim ve kontrol gerçekleştirdi.

Drone desteğiyle yapılan kontrolde 30 kişilik ekip görev aldı ve iki dedektör köpek kullanıldı.

İl jandarma komutan yardımcılarının yönettiği uygulamada yaklaşık 200 araç durdurularak arandı.

Kontrollerde kimlik kartlarının üzerindeki barkodlar ile ehliyetlerdeki karekodlar sorgulandı.

Yeni barkod ve karekodlarla yapılan kimlik sorgulamalarında işlemler hızlı şekilde tamamlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title