Haberler

Jandarmadan 178. Kuruluş Yıl Dönümünde Şehit Yakınları ve Gazilere İtfar

İstanbul'da, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yılı şehit ve gazi ailelerinin de katıldığı iftar yemeğiyle kutlandı.

İstanbul'da, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yılı şehit ve gazi ailelerinin de katıldığı iftar yemeğiyle kutlandı. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle, 81 ildeki jandarma birimlerindeki iftar yemeklerinde aynı menüye yer verildi.

Balmumcu'daki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen kuruluş kutlaması ve iftara, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük, iş adamı Ali Ağaoğlu, ünlü sanatçı Kıraç, televizyon programcısı Müge Anlı, spiker Nazlı Çelik, medya kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri ve temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 81 ildeki jandarma birimlerinde iftar yemeğinde et kavurma ve pilavdan oluşan menü verildi.

İftarın ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Ramazan ayında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümüdür. Jandarma halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçluda mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyacı cevap verecek kuvvetli bir yapının oluşturulması, modern araç ve silahların temin edilmesi konusunda kendisini sürekli olarak yenilemektedir. Her geçen gün profesyonelleşmektedir. Jandarma teşkilatı her zaman halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi yetimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdırö dedi.

Konuşmanın ardından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon ve şiir dalınca birinci olan öğrencilere İstanbul Valisi Vasip Şahin, ikinci olan öğrencilere 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, üçüncü olan öğrencilere ise İBB Başkanı Kadir Topbaş ödüllerini verdi. Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İhlan Birinci de, Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı kampanyalarına katkılarından dolayı Tuğgeneral Kurtoğlu'na plaket takdim etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İftara katılan şehit yakınları ve gazilerden detay görüntü

-İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlunun konuşması

-İstanbul Valisi Vasip Şahinin ödül vermesi

-1. Ordu Komutanı Musa Avseverin ödül vermesi

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın ödül vermesi

-Slayt gösterimi

-Genel ve yakın detaylar - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Vasip Şahin İstanbul Ordu Politika Güncel Haberler

title