Haberler

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yılı

Diyarbakır'da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, yaptığı konuşmada, teşkilatın kuruluş yıldönümünü kutladı. Demir, 1984'ten beri teröristle en ön saflarda mücadele eden jandarma teşkilatının binlerce şehit ve gazisiyle birlikte vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın 2015-2016 yıllarında birçok şehirde kalkışma girişiminde bulunduğunu hatırlatan Demir, Silvan, Sur ve Bağlar ilçelerinde asker, jandarma, polis ve ilgili kurumların iş birliği ile bertaraf edilen terör saldırılarında jandarma komando ve özel harekat birliklerinin gösterdikleri kahramanca mücadeleyle dosta güven, düşmana korku saldığını vurguladı.

Demir, şunları kaydetti:

"Son dönemde aralıksız olarak icra edilen operasyonlar sayesinde beli bükülen bölücü terör örgütü ile mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız."

Programda, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Vali Hüseyin Aksoy'a Jandarma Genel Komutanlığının anı objesini takdim etti.

Düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci seçilenlere ödülleri verildi.

"İç güvenlik harekatı" senaryolu gösteride, teröristlerce bombalı araç saldırısı yapılacağı ihbarı alan jandarmanın teröristleri etkisiz hale getirmesi canlandırıldı.

Programa, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

title