Haberler

Jandarma Genel Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada savunma yapan 28. Mekanize Piyade Tugayı'nda görevli sanık eski Asteğmen Tuncay Taştan, 15 Temmuz'da mesai sonrası izin alıp Beypazarı'na, eşinin ailesinin evine gittiğini söyledi.

Yemek yedikten sonra eşinin teyzesinin oğlu ile bir kafede sohbet ederken 21.30 civarında bölük komutanı Üsteğmen Bora Polat'ın arayıp gelmesini emrettiğini bildiren Taştan, kolluk kuvvetlerini toplumsal olaylarda destekleme tatbikatı (KOKTOD) olduğu düşüncesiyle 23.30 civarı birliğe giriş yaptığını anlattı.

Taştan, Bora Polat'ı gördüğünü ve onun emri üzerine bir zırhlı muharebe aracına (ZMA) bindiğini iddia ederek, daha sonra zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve ZMA'ların bulunduğu konvoyun hareket edip bir yere geldiğini, bu yerin Jandarma Genel Komutanlığı olduğunu bir askerin tabelayı okumasıyla anladığını öne sürdü.

Karargah önündeki kavşak yakınındayken helikopter ateş açınca kapakları kapattıklarını dile getiren Taştan, yaşananlara olayların şokuyla anlam veremediğini iddia etti.

"Yanlış giden bir şeyler vardı ama darbe olduğu aklımın ucundan geçmedi. Ben darbe olduğunu kesinlikle anlayamadım." diyen Taştan, vatandaşların gelmeye başladığını ve öfkeli olduklarını söyledi.

Taştan, bir ara araçtan indiğini ve helikopterden yine ateş açıldığını, bunun üzerine tekrar araca bindiğini ifade ederek, Bölük Komutanı Bora Polat ile telefonla görüştüğünü söyledi. Polat'ın da "Çok büyük oyuna geldik. Tabur komutanı bizi kandırdı. Herhangi bir şey yapmayın. Silahlarınızı bırakın, polisler ne diyorsa onları yapın." dediğini öne süren Taştan, bu konuşmanın ardından teslim olduklarını söyledi.

Daha önce verdiği ifadesinden bazı bölümleri hatırlatılan Taştan, bu ifadeleri baskı altında verdiğini öne sürerek kabul etmedi.

Duruşmada, SEGBİS ile savunma yapan, başka bir suçtan tutuklu bulunan er Ö.Ç. de bir ZMA'ya bindiğini, araçtayken "Fetullahçıların Genelkurmay Başkanını kaçırdığını" duyduğunu anlattı. Bu ifadeyi kimin kullandığını hatırlamadığını iddia eden Ö.Ç, "Anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüsle suçlanıyorum, anayasal düzenle alıp veremediğim yok benim." dedi.

Geldikleri Jandarma Genel Komutanlığını da Genelkurmay Başkanlığı olduğunu sanan ve savunmasında bu şekilde ifade veren Ö.Ç, yaşananlardan sonra polise teslim olduklarını söyledi.

Sanık eski Astsubay Sabri Tunçer'in de savunma yaptığı duruşma, yarına ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Beypazarı Beştepe Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title