Haberler

James Bond'un Aston Martin Otomobili Açık Artırmada Satılacak

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's müzayede evi, James Bond filmlerinin ilki olan "Dr."

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's müzayede evi, James Bond filmlerinin ilki olan "Dr. No"nun 50. yıl dönümünü bir açık artırmayla kutlayacak.

Christie's, ünlü ajan 007 James Bond'un "Quantum of Solace" filminde kullandığı Aston Martin V12 DBS otomobilin açık artırmanın en favori parçası olduğunu belirtti.

2008 model siyah otomobilin en az 160 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Aston Martin DBS, "Quantum of Solace" filmi çekimleri sırasında kullanılan 7 otomobilden biriydi. James Bond'un favori otomobili olan Aston Martin, ilk kez 1964'te çekilen "Goldfinger"da kullanılmış, daha sonra 8 diğer filmde daha ajanın otomobili olmuştu.

Sadece davetlilerin katılacağı müzayede, 5 Ekim'de yapılacak ve elde edilen gelir çocuklar için çalışan hayır kurumu Barnardo'ya bağışlanacak.

Açık artırmada satılacak diğer parçalar arasında James Bond'u canlandıran İngiliz aktör Daniel Craig'in "Quantum of Solace" filminde taktığı güneş gözlükleri, Ian Fleming'in bütün Bond kitaplarının özel baskıları, Craig'in İstanbul'da çekilen "Skyfall" filminde kullandığı Omega saat ve yine Craig'in

"Casino Royale" filminde giydiği mayo da bulunuyor.

Christie's, James Bond filmlerinde kullanılan 40 parçanın ise 28 Eylül ve 8 Ekim arasında internetten satılacağını ve açık artırmadan elde edilen gelirin UNICEF'e bağışlanacağını söyledi.

İnternette satılacak parçalar arasında Halle Berry'nin "Die Another Day" filminde giydiği ipek elbise, "Golden Eye" filminin çekimleri sırasında yönetmen Martin Campbell'un kullandığı koltuk ve Fleming'in imzasını taşıyan "On Her Majesty's Secret Service" kitabının ilk baskısı yer alıyor.

Satılacak parçaların, Bond filmlerinin yapımcısı EON Productions, Timothy Dalton, Aston Martin ve James Bond'un yaratıcısı Ian Fleming'in ailesi tarafından bağışlandığı belirtildi.

Fleming'in ilk kez 1952'de kaleme aldığı James Bond 007, 1962'de beyazperdeye uyarlanmıştı. İlk filmde İngiliz ajanı Sean Connery canlandırmıştı. Connery'nin emekliye ayrılmasının ardından David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig, James Bond olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Muhabir: Umur Koçak Semiz / AP

Yayıncı: Tarkan Demir - LONDRA

Kaynak: AA / Güncel

Aston Martin James Bond Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title