Haberler

İznik Gölü Tehdit Altında

Yalova'ya Bağlı Sugören Köyü'nde Yaşanan Çevre Katliamı İznik Gölü'nü Tehdit Ediyor.

Yalova'ya bağlı Sugören Köyü'nde yaşanan çevre katliamı İznik Gölü'nü tehdit ediyor.

Yalova'da bulunan inşaat firmalarının moloz ve hafriyat dökmek için Yalova Belediyesi'nden izin aldığı, fakat moloz yerine çöplerin bölgeye döküldüğü belirtildi. Sugören'in geleceğine çok ciddi ipotekler koymaya hazırlanan bu katliam, Yeşil-Mavi Yol'un göbeğinde tüm hızıyla devam ediyor. Çevreciler, çöplüğün tarım arazilerinin ve yer altı sularının olduğu bir bölgeye taşınmasını çevre katliamı olarak değerlendiriyor. Çevreciler, bölgeye atılan çöplerin, başta Sugören köyü ile Orhangazi'nin yer altı sularına ve İznik Gölü'ne ciddi zararlar vereceğini söyledi.

Söz konusu alanda incelemeler yapan Sugören köyü muhtarı M. Osman Karataş, "Çevre sağlığı, yer altı sularımızın kirlenmesi, çevremiz açısından büyük risk oluşturmaktadır. Yalova Valisi Yusuf Erbay konuyla ilgili muhtarlığımıza endişelerini ve olaya İl Çevre Müdürlüğü'nün el koyması için çalışmalara başlanacağını belirtti. Toprak ve moloz dökülecek denirken, karşımıza çöplük çıktı" dedi.

Karataş, "Tapu sahibi vatandaşlardan alınan dilekçede, inşaat atığı ve hafriyat atılacağı bildiriliyordu. Fakat dökülen çöpler bölge ve çevreyi bitirdi. Muhtarlık olarak halkımızı iş makinelerine zarar vermeme konusunda zor durduruyoruz. Milli servete zarar vermek Sugörenliye yakışmaz, ancak hiçbir Sugörenli de geleceğini göz göre göre tehlikeye atmaz ve attırmaz. Yetkilerden çok acil tedbir almalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(TU-MŞ)

01.09.2007 13:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title