Haberler

İzmit - Torba Yasasını Protesto Edenler İzmit'e Ulaştı

Ankara'da Perşembe Günü Yapılacak 'torba Yasa Tasarısı'nı' Protesto Etmek İçin İstanbul'da Yola Çıkan Disk, Kesk, TMMOB ve Ttb Üyeleri Akşam Saatlerinde İzmit'e Ulaştı.

Ankara'da Perşembe günü yapılacak 'Torba Yasa Tasarısı'nı' protesto etmek için İstanbul'da yola çıkan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri akşam saatlerinde İzmit'e ulaştı.

Merkez Bankası önüne gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri İzmit'te sendika il başkanları, üyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından karşılandı. Üzerinde 'Torba Yasa, geri çekilsin. Ankara'ya Yürüyoruz' yazılı pankartla, yasayı protesto eden yaklaşık 500 kişilik gurup "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı.

Yürüyüş yolu boyunca slogan atan gurup Demokrasi parkına kadar yürüdü. KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi Adnan Şimşek torba yasası ile çağdaş kölelik geleceğini savundu.

Yasanın meclisten geçmesi halinde sürgünlerin yasallaşacağını öne süren Şimşek, "Belediyelerde çalışan işçiler diğer kurumlar arasında mekik dokuyacak. Tekel işçilerine ve özelleştirmelerle diğer emekçilere reva görülen 4/C uygulaması genelleşecek. Buna karşı da yargı yolu kapatılacak. Kamu emekçilerinin iş güvencesi ellerinden alınacak" dedi.

İzmit'te olaysız bir şekilede sona eren protesto gösterisinin ardından gurup geceyi İzmit'te geçirdikten sonra yarın sabah erken saatlerinde Adapazarı'na doğru yola çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title