Haberler

İzmit'ten Kısa Kısa

İzmit Belediye Başkanı Doğan'dan hasta ziyareti

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Özel Konak Hastanesi'nde tedavi gören 72 yaşındaki Salih Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ustaoğlu'na acil şifalar dileyen ve en kısa zamanda iyileşmesini temenni eden Doğan, "Hepimiz insanız. Zaman zaman vücut direncimiz azalıyor ve hastalanıyoruz. Hastalık dönemleri en zor dönemlerimiz. Hastalığın en etkili ilacı moral. O nedenle hasta yakınlarımızı sık sık ziyaret etmeliyiz" dedi.

Ustaoğlu "zor bir ameliyatı kolayca atlattığını ifade ederek, Doğan'ın ziyaretinin kendisine moral verdiğini söyledi.

Yürüyüş yolu İzmit'in göz bebeği

İzmit Belediyesi, her gün binlerce kişinin  gelip geçtiği Yürüyüş Yolu'na 24 saat bakım yapıldığını bildirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Yürüyüş Yolu'nda olumsuzluk olmamasına büyük önem verildiği, özellikle Merkez Bankası'ndan  Perşembe Pazarı alanına kadar olan kesiminde sürekli görevlilerin bulunduğu belirtildi.

Yolun deterjanlı su ile yıkandığını ifade eden yetkililer, vatandaşlardan çevrenin kirletilmemesi konusunda destek stediler.

Bosna'dan Doğan'a teşekkür

Bir süre önce İzmit'in kurtuluşu etkinlikleri için ilçeye gelen Bosna Hersek Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a memnuniyetini dile getirdiği bir teşekkür mektubu gönderdi.

Hadziemric, İzmit'te bulunduğu süre içerisinde kendisine gösterilen misafirperverlik için Doğan'a bir teşekkür mektubu yolladı. Mektupta kendisine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu dile getiren Hadziemric " Kardeş şehir ilişkilerimiz gerçek kardeş ve dost olduğumuzun göstergeleridir" ifadesini kullandı.

İzmit Belediyesi'nce Travnik'te yapılması planlanan " Spor ve Rekreasyon Parkı" için de teşekkürlerini iletenBosna Hersek Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, iki şehir arasındaki bağların güçlenerek devam edeceğine inandığını belirterek, Doğan ve ekibini Travnik'te ağırlamaktan mutluluk duyacağını bildirdi.

200 yıllık su sarnıcı

İzmit Belediyesi yaklaşık 200 yıllık su sarnıcını restore ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından  yürütülen Kapanca Sokak'taki tarihi sarnıcın restorasyon çalışmalarında sona gelindiği kaydedildi.

Belediye yetkilileri, yaklaşık 200 yıl önce yapılan tescilli su sarnıcının onarım işinin önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını söylediler.

Halen çevre düzenleme çalışmaları devam eden sarnıcın halkın kullanımına açılacağını belirten yetkililer, 4 yıl içerisinde  tarihi konaklar, camiler ve çeşmelerin onarıldığını bildirdi.

Tarih Koridoru Projesi kapsamındaki çalışmalarla yok olmaya yüz tutan bir çok tarihi esere sahip çıkılarak gelecek nesillere aktarılmasının sağlandığını belirtildi.

Doğan'dan mahalle ziyaretleri

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, mahalle ziyaretleri kapsamında Yeşilova Mahallesi ve Serdar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Yeşilova Mahalle Muhtarı Selahattin Kural, Serdar Mahalle Muhtarı Sedat Şambay ve ilgili daire müdürlerinin kendisine eşlik ettiği inceleme gezilerinde mahalleleri karış karış inceleyen Doğan, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selahattin Kural ile birlikte mahallede yapılan çalışmaları denetleyen Doğan, Yeşilova'nın her geçen gün gelişen bir mahalle olduğunu söyledi.

"Bölgede yoğun bir yapılaşma var. Yapılaşmanın hepsi de kuralına uygun yapılıyor. Son derece modern yapıların yapıldığı mahallede alt yapı sorunu giderildi" diyen Doğan, mahallede hizmet veren Yeşilova Kapalı Pazarı'nın İzmit'in ilk kapalı pazarı olduğuna dikkat çekti.

Doğan, Yeşilova muhtarlık binası'nın da estetik bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Doğan, hizmetlerinde en büyük destekçisinin vatandaşlar olduğunu ifade etti.

Saha sonra Serdar Mahallesi'ne geçen Doğan, mahalle muhtarı Sedat Şanbay'la birlikte mahalle incelemelerde bulundu. Muhtar Şanbay, mahalledeki eksiklikleri Doğan'a iletti.

Emniyet müdürü Alçıkaya'dan Doğan'a ziyaret

Bir süre önce İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Kadir Alçıkaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a iadeyi ziyarette bulundu.

İnsanın en önemli ihtiyaçlarından birinin güvenlik olduğunu söyleyen Doğan " Emniyet teşkilatımız mesai mefhumu olmadan bizleerin güvenliğini sağlamak için büyük bir fedakarlıkla görev yapıyorlar" dedi.

Yeni görevine başlayan Alçıkaya'ya başarılar dileyen Doğan, geçmişte İzmit'e hizmet eden tüm emniyet müdürlerine gıyaplarında  teşekkür etti. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Yeşilova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title