Haberler

İzmit´Te 500 Kişilik Akşam Kutlaması

İZMİT'TE 500 KİŞİLİK AKŞAM KUTLAMASI

33 yıl aradan sonra Taksim'in 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına açılmasıyla, Kocaeli'deki sanayi kuruluşlarından birçok işçi ile sendikacılar da kutlamaları İstanbul'da yapmayı tercih ederken, İzmit'te saat 18.00'den sonra yaklaşık 500 kişinin katılımıyla kutlama yapıldı.

Sanayi kuruluşlarının yoğunluğu nedeniyle işçi kenti olarak da bilinen, daha önce 1 Mayıs'larda büyük katılım olan Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te kutlama 18.00'den sonra yapılabildi. Bu saatte Merkez Bankası önünde toplanan kalabalığa, aynı saatte İstanbul'daki kutlamalardan dönenler de katıldı. Yaklaşık 500 kişi polisin uzaktan aldığı önlemleri altında Yürüyüş Yolu boyunca Sabri Yalım Parkı'na yürüyüş gerçekleştirildi. Burada Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü İbrahim Kıldızkan yaptığı konuşmada 1 Mayıs'ın işçi sınıfının mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirterek, son iki yılda krizin faturasının işçilerin sırtına yıkıldığını, işverenlerin krizi fırsat bilip işçilerin haklarını daha çok gaspettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title