Haberler

İzmit Körfezi ve derelerdeki su kalitesi izleniyor

Güncelleme:

Büyükşehir ve Tübitak-MAM tarafından yürütülen proje kapsamında İzmit Körfezi ve Körfez'e akan 12 derede su kalitesi periyodik olarak takip ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin su kalitesinin izlenmesi için Körfez'e akan 12 derenin su kalitesini izliyor. Tübitak-MAM ile yürütülen 'İzmit Körfezi Su Kalitesinin İzlenmesi' Projesi kapsamında Tübitak da Marmara Denizi'nden örnekler alarak su kalitesini takip ediyor. İzleme, Büyükşehir tarafından yapılan tüm çalışmaların İzmit Körfezi deniz suyu kalitesine olan etkilerini takip etmek ve buna yönelik güncel veri sağlayabilmek amacıyla yapılıyor.

TÜBİTAK-MAM'DA ANALİZ EDİLİYOR

Büyükşehir, söz konusu derelerde saha örneklemeleri aylık olarak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilerek portatif cihazlarla debi, pH, sıcaklık, çözünmüş oksijen ve iletkenlik değerleri tespit ediliyor. Ayrıca alınan su örnekleri Tübitak-MAM laboratuvarlarına teslim edilirken bu numunelerde Tübitak-MAM tarafından; Klorofil-a, Askıda Katı Madde, Toplam Petrol Hidrokarbonları ve Besin Elementleri (TP, TN, DIN, TIN, DIP, Si) değerlerinin analizi gerçekleştiriliyor.

CANLI ÇEŞİTLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin temizlenmesi amacıyla devasa arıtma tesislerini faaliyete geçirdi. Arıtma tesisleri, denetimler ve deniz süpürme çalışmaları İzmit Körfezi'ni her gün daha da yaşanılabilir bir yer haline getiriyor. Her geçen gün daha temiz hale gelen Körfez, tertemiz bir görünüme kavuştu. Canlı popülasyonu giderek artan Körfez'de deniz canlılarının yanında gözlemlenen kuş sayışa da her yıl artıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tübitak Kocaeli Körfez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title