Haberler

Aylık Kirası 4 Bin TL Olan Simit Satış Noktası

Güncelleme:

İzmit'te Fethiye Caddesi'ndeki Çeşme Kavşağı'nda bulunan 1 metrekarelik simit arabasının yeri, aylık 4 bin liraya kiralandı.

Geçen yılki kira sözleşmesi süresinin dolması nedeniyle İzmit belediyesi yeniden ihale açtı. Şimdilik 20 simit satış noktasından 13'ü için açılan ihalede, Geçtiğimiz yıl, İzmitlilerin Fethiye Caddesi Çeşme Kavşağı olarak bildiği "Tepecik Mahallesi Fethiye Caddesi 36 numaralı satış noktası", geçen yıl da burasını aylık 3 bin liraya kiralayan Çetin Kavşut tarafından bu kez aylık 4 bin liraya kiralandı. Diğer 13 satış noktalarının aylık kiraları ise 2 bin 600 ile 1300 TL arasında değişiyor. Geriye kalan 7 simit satış noktasının ihalesi ile önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

"FİYATLAR ÇOK YÜKSEK"

Çetin Kavşut'un aylık 4 bin liraya kiraladığı simit satış yerinde satış yapan Mustafa Kavarkurt "Tezgahın normalde 4 bin Lira ederi yok. Biz sadece belediyeye çalışıyoruz. Hiçbirşey sormadan kazançlar bilinmeden fiyatları yükselttiler. İki üç kişi belediyede kulaktan duyma laflarla ve takip ettirme gibi söylentilerle kiraları bu seviyeye getirdiler. Şu anda hiçkimse de memnun değil. Bazı söylentilere göre ihalede rakamları yükseltiyorlar. İhaleye geçtiğimiz yıl girenlerin dışında başka kimse de girmiyor. Zaten bilen insan kolay kolay bu ihalelere girmez. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Bizim de normal iş imkanımız olsa biz de bu işi yapmazdık. Bu yaştan sonrada bize kimse iş vermeyeceğine göre belediyede de bize iş vermeyeceklerine göre mecburen simit satıyoruz. 110 gram simit 1.25 TL. Fiyata yansırsa bile en fazla gramajı düşer. 5-10 gram bir oynama olur. Başka da oynama olmaz. Simit 100 gramdan aşağıya düştüğü zaman ne tadı ne de tuzu kalır." dedi.

"KÜÇÜK ESNAFIN KORUNUP KOLLANMASI GEREKİR"

Buradan çok sık simit aldığını söyleyen ve İzmit'in simitinin çok farklı ve lezzetli olduğunu belirten Hamiyet Göksu "İzmit simidini çok seviyoruz. Ancak burasının kirasının 4 bin TL olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Sadece aylık 4 bin TL kirasını karşılamak için bu insanların günde kaç simit satması gerekiyor acaba. Bunun bir ölçüsü varmı ve neye göre hesaplamışlar? Simit inanılmaz kârlar bırakan birşey değil. Bu insanlar üç kuruş kazanıp onun üzerinden evlerini geçindirmeye çalışan insanlar. Ben çok fahiş bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Özellikle küçük esnafın korunup kollanması gereken böyle bir süreçte çok yanlış ve yüksek bir rakam olduğunu düşünüyorum. " dedi.

"KİRALAR DÜŞERSE VATANDAŞ DAHA ÇOK SİMİT YER"

İzmit esnaflarından Selçuk Söyle ise kira fiiyatının inanılmaz olduğunu belirtirken, "Kira fiyatı düşük olsa bize de yansır ve simit fiyatları düşer. Bir tane yiyeceğimize iki tane yeriz. Simit satıcıları da kazanır, biz de daha fazla simit almış oluruz. Belediyenin biraz daha yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca simit fiyatları normal ama 1 TL olsa daha iyi olur. Hem simit satıcıları hem vatandaş bozuk para ile uğraşmamış olur. " diye konuştu. Tüm bunlara rağmen, özellikle 4 bin liraya kiraya verilen simit satış noktasında günde 2 bin civarında simit satıldığı ileri sürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Tepecik Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

OFLU SARALA TAM DESTEKMobil-ANDROID:

SUKURLER OLSUN TRABZONLUYUZ OFLUYUZ ALLAH POLIS TESKILATINI KORUSUN

8
9
yanıtYanıtla
erdoğan:

burdan bazen küfür etmek istiyorum ama küfür etemiyor sadece simit değil kardeşim istanbul 2 1 daireyi 300000 tl fiyat söylüyorlar hangi mantıkla millet nasıl asgari ücretle ev sahipi olacak bu ülkede zengin daha zengin oluyor fakirde daha fakir oluyor hükümet buna bir çözüm bulmazı lazım

14
1
yanıtYanıtla
Batuhan Özvatan:

İnsanlar sabah biraz erken kalkıp kahvaltılarını evlerinde yapsalar böyle yolda ya da iş yerinde kahvaltı yapmaktan kaynaklanan gereksiz sektörler ortadan kalkar. İnsanlar tembelleştikçe yaşam maliyeti de artıyor tabii. . .

12
1
yanıtYanıtla
AYSE 12:

ACEBA O PARALAR BAZILARININ GEMICIK ALMAK ICIN OLABILIR, ARSTIRSANIZ BURAALRDA HALKIN SIRTINDAN VURGUN YAPIYORLAR. ALIN SIZE AKP YONETIMI. AKP=KAPITALIZM

10
2
yanıtYanıtla
GURBETCi:

SiZDE ANLASMA YAPIN ARANIZDA GiRMEYiN iHALEYE MADEM BELEDiYE COK BiLiYOR BU iSi KENDiLERi YAPSIN iKi ÜS KiSi BiR ARAYA GELiN BiR DÜKKAN KiRALAYIN CESiTLi ÜRÜNLER SATIN KiM KiMDEN NE KAPARSA EGER DOGRUYSA BU DÖRT BiNLiRAYA SiMiT SATIS NOKTASI EL iNSAF BE

3
2
yanıtYanıtla
sina:

kazanmasan tutmassın demekki iyi kazanıyon

4
0
yanıtYanıtla
lil vayne:

bu kadar önemli haber varken simitle uğraşmak biraz saçma bence

2
1
yanıtYanıtla
orhan:

kendi milletine bile adil olamayan toplumdan nasıl bir adil devlet adamı çıkacak, buyrun millete bakın sonra da en tepesindekine bakın. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title