Haberler

İzmirli Öğrencilerden Süper Kahramanlar

İzmir'de ortaöğretim öğrencileri, kendi süper kahramanlarını tasarladı.

İzmir'de ortaöğretim öğrencileri, kendi süper kahramanlarını tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen "2. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması" sonuçlandı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen ve 66 farklı katılımcının yer aldığı yarışmada, birinciliği Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi Öğrencisi S. Dilara Vollack kazandı. Yarışmada, ikinciliği Bayraklı Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Gamze Akbulak, üçüncülüğü de Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nden Kadri Demircan Kaçel aldı. Gençler, kuraklık ve radyoaktiviteyi önleyecek, çevre dostu kahramanlar üzerinde durdu.

EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, düzenledikleri yarışma ile gençlerin kendi bakış açıları ve hayalleriyle tasarım dünyasına ilk adımlarını attıklarını ifade etti. Özcan, gençlerin sosyal sorumluluk duygusuyla dünyayı daha yaşanabilir kılmak adına tasarımın gücünü kullanmalarının önemine dikkat çekti.

Yarışmada birinci olan Dilara Vollack, A+ adını verdiği tasarımında çevre dostu bir kahraman yarattığını belirterek, kahramanının özellikleri şu şekilde sıraladı:

"Kahramanım, tam anlamıyla çevre dostu. Ayakkabısının topuk kısmıyla toprak analizi yapabiliyor. Platform kısmından toprağa en uygun tohumu bırakıyor. Böylece ağaçlandırma yapabiliyor. Ayrıca papatya kanatlarıyla orman yangınlarını söndürebiliyor. Polen yayarak tozlaşmayı sağlayabildiği gibi, yüksek mineralli gözyaşlarıyla verimsiz toprakları besliyor. Böylece bitkilerin yetişebilmesini sağlayabilen bir kahraman yarattım" dedi.

Yarışmada ikinciliği Water Girl tasarımıyla alan Gamze Akbulak da, aşırı su kullanımı nedeniyle oluşan kuraklık, su sebepli savaşları önlemek için kahramanını oluşturduğunu söyledi. Akbulak, "Aşırı su kullanımı sebebiyle oluşan kuraklık ve verimli su arazilerinin çölleşmesi, kirlilik sebebiyle azalan temiz su kaynaklarının paylaşılamaması gibi sebeplerle oluşabilecek su sebepli şiddeti ve savaşları önlemeyi amaçlayan bir kahraman yarattım. Kullanılan suların arıtılarak yeniden kullanılabilmesini sağlıyor. Eğitim ve bilinçlendirmeyle su tüketim oranlarını düşürüyor" diye konuştu.

Radioactive-Crow tasarımıyla üçüncü olan Kadri Demircan Kaçel de, ailesiyle radyasyona maruz kalmış bir kahraman oluşturduğunu söyledi. Kahramanının vücudunun radyasyona dirençli olduğunu kaydeden Kaçel, "Karantinada tutulan kahraman radyoaktif atıklar sebebiyle yaşamını kaybeden tüm canlıları kurtarabilmek için kendisini geliştiriyor. Kahramanım radyoaktif atıkları yok edebilecek bir silaha dönüşüyor. Bu şekilde dünyayı zararlı radyoaktif atıklardan temizleyebiliyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

izmir il milli eğitim müdürlüğü bayraklı izmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title